Siyaset 'PKK ile pazarlık' iddiasına ilk açıklama
Paylaş
'PKK ile pazarlık' iddiasına ilk açıklama

Hükümetin referandum öncesinde PKK ile pazarlık yaptığı iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Gül bir açıklama yaptı

Hükümetin referandum öncesinde PKK ile görüştüğü ve pazarlıklar yaptığı iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir açıklama yaptı.

İstanbul'da incelemelerde bulunan Cumhurbaşlanı Abdullah Gül, "PKK ile sadece silahla mücadele edilmez, tüm imkanlar seferber edilir. Yeri geldiğinde diplomasi yeri geldiğinde TSK devreye girer" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bütün halkımız ve bütün devletimiz, bütün imkanlarıyla terörle mücadeleye devam etmektedir. Önemli olan terörü devre dışı bırakmak, terörü Türkiye’ye tehdit olmaktan çıkarmaktır. Bunun için varımızla, yoğumuzla bu mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sarıyer Çayırbaşı Tüneli inşaatını inceledikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, terörle mücadeleyle ilgili soruya, "Devletin görevi terörü bitirmektir, sürekli şehit vermek sürekli gazi vermek değildir.

Bu Türkiye'nin birinci önceliğidir, bunu her zaman açıkladım. Bu bütün hükümetlerin de birinci önceliği olmalıdır. Terörle sadece silahla mücadahele edilmez, bütün imkanlar ortaya konularak mücadahele edilir" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı