Gündem PKK kampları bombalandı

PKK kampları bombalandı

Paylaş
PKK kampları bombalandı

Diyarbakır'dan dün gece havalanan savaş uçakları, PKK'nın önemli kamplarından olan Hakurk, Hinere, Lolan'ı bir saat boyunca bombaladı

Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden gece saat 02.30 sıralarında savaş jetleri art arda havalanarak Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yöneldi.

Uçaklar, önce Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin karşı tarafından bulunan Türkiye-İran ve Irak üçgeninde yer alan Hakurk Kampı'nı daha sonra, Hınere, Lolan, Male Meleyan ile Sidekan bölgesindeki PKK'nın üslendiği noktaları bir saat boyunca bombaladı.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin resmi internek sitesi Pukmedia'da olayı son haber olarak duyurdu. PKK'nın üs alanlarının yoğunlukta bulunduğu Sidekan kasabasına bağlı bir çok bölgenin hedef alındığı bombardımanda, Kürt sitesinin iddiasına göre bir köylü yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Bombandırmanın ardından PKK'lıların bulundukları alanlardan daha güvenli iç kesimlere doğru çekildikleri belirtildi PKK'lıların uçaklara uçaksavarlarla karşı koymaya çalıştıkları kaydedildi

Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR (DHA)