Gündem PKK'lı teröristler spot ışığını karakol sandı!

PKK'lı teröristler spot ışığını karakol sandı!

Paylaş
PKK'lı teröristler spot ışığını karakol sandı!

Diyarbakır Hazro'da PKK'lı teröristlerin karakola bomba yüklü araçla yaptığı saldırıyla ilgili güvenlik güçlerinde başlatılan inceleme ilginç bir gerçeği ortaya çıkarttı

Hazro İlçesi Teknebaşı Jandarma Karakolu'na dün saat 23.45 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Çevresine önlem amacıyla beton bariyerler yerleştirilen ve sıkı güvenlik önlemi alınan karakolun yaklaşık 300 metre yakınına kadar yaklaşan teröristler bomba yüklü aracı burada infilak ettirdİ.


SPOT IŞIĞINI KARAKOL SANIP PATLATMIŞLAR



Hazro İlçesi'ne bağlı Teknebaşı Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 23.45 sıralarında bomba yüklü araçla yapılan saldırıyla ilgili başlatılan incelemeler bugün öğlen saatlerinde tamamlandı. Güvenlik görevlilerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından, gazetecilerin patlama yerinden görüntü alınmasına izin verildi. Askeri yetkililer, 1 veya 2 kişi olduklarını tahmin ettikleri teröristlerin yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü bir kamyonetle saldırının gerçekleştirdiğini belirtti. Karanlık olması nedeniyle kamyonetin kapalı ve açık kasa olup olmadığı öğrenilemezken, patlamanın meydana geldiği yerde 15 metre genişliğinde ve 3.5 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu görüldü.



PARÇALAR 3 KİLOMETRELİK ALANA YAYILDI​!



Patlamayla birlikte kamyonetin parçalarının 3 kilometrekarelik bir alana yayıldığı öğrenildi. Patlamayla birlikte yakınlarda bulunan bütün ağaçların parçalandığı, beton barikatların da tahrip olduğu kaydedildi. Askeri yetkililer, karakola 300 metre mesafede büyük spot ışığın bulunduğunu, teröristlerin de bunu karakol girişin sanıp bomba yüklü aracı burada patlattıklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Patlama bölgesinde yapılan incelemelerde, 2 kişiye ait olduğu tahmin edilen ceset uzuvları bulundu. Bulunan bu ceset uzuvları, kimlik tespitinin yapılması amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.