Hakan Çelik PKK’nın Sincar planı açığa çıktı
HABERİ PAYLAŞ

PKK’nın Sincar planı açığa çıktı

Haberin Devamı

Bölücü terör örgütü PKK’nın Irak’taki üs bölgesi Sincar’dan çekileceğine dair dün bir iddia haber merkezlerine ulaştı ve ilk etapta heyecan yarattı. Bölgedeki kaynaklardan “Olayın aslı nedir?” diye araştırınca PKK’nın bir başka propaganda çalışmasıyla karşılaştık.

Çekilme iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Farklı çevrelerden aldığım bilgi PKK’nın duyurusunun Türkiye’nin artan baskısına karşı önleyici bir taktik girişim olduğu yönünde. Bir diğer amaç da dünya kamuoyundan daha fazla destek toplayabilmek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı’nın çok önemli bir başarıya ulaştığını, bundan sonra Sincar’ın da arasında bulunduğu PKK merkezlerinin hedef alınacağını ilan etmişti.

Erdoğan’ın bu uyarılarının kağıt üzerinde kalmadığını en iyi bölücü terör örgütü biliyor. Cumhurbaşkanı’nın “Bir gece ansızın gelebiliriz” açıklamalarının ardından kısa bir süre sonra “Zeytin Dalı” operasyonu başlamıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri daha önce de “Fırat Kalkanı” ile çok önemli bir bölgeyi terör unsurlarından temizledi.

Şimdi sırada Mümbiç ve Sincar var. Mümbiç’in kaderi büyük oranda ABD ile yapılacak görüşmelere göre şekillenecek. Türkiye muhtemelen Sincar konusunda en fazla Irak’ta mayıs ayında yapılacak seçimlere kadar bekleyecek.



PKK’nın Afrin’den Mümbiç oradan da Sincar’a ulaşan stratejisinin hedefinde uluslararası toplumu manipüle ederek Türkiye’yi durdurmak var. Bunun için Amerika’dan Almanya’ya kadar bir dizi ülkeden destek buluyor.

PKK’nın Sincar’daki terörist yapılanmasının adı YPŞ. Örgütün Suriye’deki uzantısı ise YPG.

Irak’ta Kandil’den gelen kalabalık bir terörist grubu kısa bir süre önce odaklandığı Sincar’da halkı zorla silahlandırıp askeri eğitim verdi. YPŞ denen yapının komuta kademesinde PKK’dan önemli isimler de var.

PKK bu bölgedeki YBŞ’nin kendisiyle ilgisi olmadığını yerel Ezidi halkı DEAŞ’a karşı korumak için kurulduğu yalanını yaymaya çalışıyor.

PKK dünya kamuoyunda Ezidi’lere yönelik sempatiden yararlanarak Türkiye’nin önüne set çekebilmeyi amaçlıyor. Yerel kaynaklardan gelen bilgiler PKK’nın kendisine karşı çıkan Ezidileri öldürdüğünü yada sürgüne gönderdiğini söylüyor.

PKK son dönemde gerek Türkiye içinde gerekse Suriye ve Irak’ta tarihinin en büyük askeri yenilgisini aldı. Afrin’de ağır bir hezimeti uğrayan ve müttefikleri tarafından kaderine terk edilen PKK yakında Mümbiç ve Kandil’in de kuşatılacağını görüyor.

Örgütün yaşadığı paniğin sebebi bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder