Gündem PKK Pervari ilçe merkezine saldırdı: 9 yaralı

PKK Pervari ilçe merkezine saldırdı: 9 yaralı

Paylaş
PKK Pervari ilçe merkezine saldırdı: 9 yaralı

Siirt'in Pervari İlçe merkezinde bulunan asker ve polis noktalarına, PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi

Bugün saat 21.15 sularında başlayan ve halen devam eden çatışmada şimdiye kadar 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralıların getirildiği Siirt Devlet Hastanesi’nde kırmızı alarm verildi.

Haberin Devamı

Pervari İlçesi'nde akşam saat 21.15 sularında, teröristlerin roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla asker ve polis noktalarına saldırması ve güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle başlayan çatışma halen sürüyor.

Yan yana olan İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet müdürlüğü binasının yoğunluklu hedef alınıdığı çatışmadaki ilk ateşle birlikte şimdiye kadar, 2 özel hareket timi, 4 normal polis ve 3 asker olmak üzere toplam 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yaralılar, Sikorsky helikopterle Siirt'teki Asker ve Devlet Hastanesine taşınıyor. Yaralı sayısının fazla olması üzerine Devlet Hastanesi'nde kırmızı alarm verildi. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan şiddetli çatışma nedeniyle Pervari ilçesinin güneydoğusundaki Herekol Dağı ile Kuzeybatısında bulunan Besta bölgesindeki ormanlık alanda büyük bir yangın da çıktı.

Haberin Devamı

Skorsky helikopterlerle Pervari İlçesi'ne sürekli olarak takviye birlik ve mühhimat sevkiyatı yapılıyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki şiddetli çatışma şu saatlerde halen devam ediyor.