Gündem PKK, subay eşini balkonda vurdu

PKK, subay eşini balkonda vurdu

Paylaş
PKK, subay eşini balkonda vurdu

PKK, subay eşini balkonda vurdu

Osmaniye'de gece Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan subay eşi Pınar Akdağ, beyin cerrahi servisinde tedaviye alındı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Saldırıdan sonra bölgeye sevkedilen takviye birliklerle geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Kırıklı Köyü yakınlarında, Osmaniye'ye 15 kilometre uzaklıkta E-5 karakolu yakınında bulunan Kanlıgeçit Jandarma Komando Karakolu'na saat 22.00 sıralarında sayıları belirlenemeyen bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Karakolda görevli subay, astsubayların ailelerinin kaldığı lojmanların da bulunduğu askeri tesise yapılan saldırıda, kurşunlar karakolun yanı sıra yanındaki lojman binasına da isabet etti. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

15 DAKİKA SÜRDÜ

Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında lojman balkonunda bulunan bir üstteğmenin eşi olduğu bildirilen Pınar Akdağ başına isabet eden kurşunla yaralandı ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmadan sonra karanlıktan yararlanarak kaçan teröristlerin yakalanması için Osmaniye'den takviye birlikler de bölgeye sevk edildi. Geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri teröristlerin olası kaçış noktalarında önlemler aldı. Karakolun bulunduğu bölgede daha önce birliklere veya tesisleri yönelik saldırının ilk kez gerçekleşiyor olması dikkat çekti.

CERRAH: SALDIRIYI PKK GERÇEKLEŞTİRDİ

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırıyı PKK terör örgütü tarafından düzenlendiğini açıkladı. Cerrah, PKK terör örgütü mensuplarınca ormanlık alandan gerçekleştirildiğini belirterek, "Roketatarlı saldırıda bulunulmuş, ancak roketler havada patlamıştır" dedi.

Haberin Devamı