Siyaset 'PKK ve Öcalan muhatap alınmalı'
Paylaş
'PKK ve Öcalan muhatap alınmalı'

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kalıcı çözüm için PKK ve Abdullah Öcalan'ın muhatap alınması gerektiğini söyledi

Harbiye Orduevi'ne yaklaştırılmayınca yakınındaki İstanbul Radyosu'nda basın açıklaması yapan, BDP ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, “Yeter artık, operasyonlar ve ölümler durdurulsun” pankartı ile 15 dakika oturma eylemi yaptı.

Eyleme katılan BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel şunları söyledi: “Başbakan diyor ki 'Muhatap arıyorum'. Muhatabımız yok. Sayın başbakan siz muhatapları görmezden geliyorsunuz.

BDP olarak başından beri bu sorunda muhatabız. Taraf olduğumuz Kürt halkının hak ve özgürlükleri konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.

Gerçek anlamda kalıcı çözüm istiyorsanız, sadece BDP ile bu süreci götüremezsiniz. Dolayısıyla PKK’yı ve sayın Öcalan’ı bu sürece dahil etmeniz gerekir.

Bu bir gerçeklik. Eğer bu sürece dahil etmezseniz, gerçek anlamda çözüm olmayacak, çatışmaları ortadan kaldıramayacaksınız. Bunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum.

Yani Türkiye’de ölümler var, bir an önce çatışmaların durdurulması, diyalog yolunun açılması, Türkiye’de sadece aydınlarla, yazarlarla, sivil toplum kuruluşları ile değil, parlamentoda gurubu bulunan ve bulunmayan siyasi partilerle bir araya gelinmesi gerekiyor.”

"AKP HİÇBİR SOMUT ADIM ATMADI"

Habercilerin, bazı sivil toplum kuruluşlarının Diyarbakır’da PKK’ya silah bırakması yönündeki çağrısının hatırlatılması üzerine Sebahat Tuncel, “PKK çatışmasızlık sürecini yeni bitirdi.

Demokratik açılım diye bir süreç başlatılmıştı. Bir yıllık bu süreçte AKP hükümeti ne yazık ki herhangi bir şey geliştiremedi.

Çatışmasızlık sürecinin gerçek anlamda kalıcı sürece dönüşmesi konusunda, hiçbir somut adım yok. Demokratik açılım sürecinde, geriye dönüp baktığınızda, söylemden, slogandan başka bir şey yok.

"PKK ŞEHİRLERDE EYLEMLERİ SÜRDÜRECEK Mİ?"

Bir habercinin, “PKK’nın büyük şehirlerdeki eylemleri sürecek mi?” sorusuna Sabahat Tuncel, “Onu bilemiyorum.

Sadece şunu söylüyorum. Türkiye’de operasyonların durması, barış için bir şans tanıyabilir” diye cevap verdi.

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL (DHA)

2

Haberin Devamı