Hakan Çelik PKK’ya desteğin gerçek nedeni
HABERİ PAYLAŞ

PKK’ya desteğin gerçek nedeni

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye sınırında yürüttüğü “Zeytin Dalı” operasyonu şu ana kadar çok başarılı oldu.

İddia ediyorum; terörle mücadele operasyonları konusunda dünyada TSK kadar dikkatli başka bir silahlı güç yoktur. Bu hassasiyet, Türkiye’deki operasyonlar ve Fırat Kalkanı’nda da ortaya konuldu.

TSK, bu özeni göstermeseydi Afrin merkezine çoktan ulaşmış ve geçtiği yerleri bir anlamda dümdüz etmiş olurdu. Ortada böyle bir gerçek dururken PKK’yla müttefiklik ilişkisine girenler “Türkiye sivilleri öldürüyor” yalanını ortaya atıyor.

Başka bazı ülkelerden bu konuda çıkan çatlak sesin gerçek hayatta bir karşılığı yok. Hele tarih boyunca dünyanın neredeyse üçte birini işgal etmiş ve yüzyıllar boyunca sömürgeleştirmiş Fransa, Türkiye’ye “işgal” konusunda ders verebilecek en son ülkedir. Kaldı ki Türkiye, “Zeytin Dalı” operasyonunun bir işgal harekâtı olmadığını ilk günden beri tekrarlıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yaptığı tam anlamıyla ikiyüzlülük. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık telefonla konuşup sonra “Bu duruma katlanmak zorunda olmak ne zor bir şey bilseniz” kıvamında saygısızca laflar eden de oydu.

Fransa, oyun dışında kaldığı Ortadoğu masasına dönebilmek için Türkiye’yi karalama yöntemini deniyor. Afrin operasyonunda zaman geçtikçe Rusya’dan da bazı itirazların yükselmeye başlayacağını düşünüyorum. Türkiye’nin ilerlemesi ve masada çok daha etkili bir aktör haline gelmesi Moskova’nın da arzu ettiği bir şey değil.

Rusya’nın Türkiye’nin operasyonuna destek vermesinde ya da en azından itiraz etmemesinde temel beklenti Ankara-Washington ilişkilerinin bozulmasıdır. Türkiye, NATO ve Batı’dan ne kadar uzaklaşırsa Rusya durumdan o kadar memnun olur.

★★★

Türkiye ile bir şekilde rekabet halinde olan ülkeler bugüne kadar Ermeni meselesi, Kıbrıs sorunu, AB’ye tam üyelik kartı gibi konuların arkasına sığınmışlardı. Şimdi sırada PKK var.

Bölücü terör örgütü bu nedenle tarihinde hiç olmadığı kadar uluslararası destek ve ilgi görüyor. Son olarak Almanya Parlamentosu’ndaki Yeşiller Partisi mensupları boyunlarına sarı, kırmızı, yeşil kumaş parçaları bağlayıp Türkiye’ye karşı açıklamalar yaptı.

Sivilleri katleden, canlı bomba kullanan, yıkıcı PKK/ YPG’ye verilen bu desteğin başka nasıl bir açıklaması olabilir?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder