Candaş Tolga Işık PKK’YA GÖKTEN ZEMBiLLE CEPHANE Mi iNiYOR?
HABERİ PAYLAŞ

PKK’YA GÖKTEN ZEMBiLLE CEPHANE Mi iNiYOR?

Haberin Devamı

PKK’nın dün Van, Mardin ve Hakkari’de düzenlediği saldırılarda 12 şehit verdik. PKK terörü, 1 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında kan döküyor. Kınamak, lanetlemek, rahmet, sabır ve şifa dilemekten başka bir şeyler yapmalıyız artık. “PKK bu kadar uzun süre aralıksız eylem yapacak silahı, cephaneyi, mühimmatı nereden buluyor?” diye sormalıyız mesela! Öyle ya PKK’ya gökten zembille cephane inmiyor ya!



Bakın, kısa bir süre önce Amerikan Senatosunda şöyle bir diyalog yaşandı.
Senatör: Bakan Carter hiç PYD’yi duydunuz mu?
Bakan Carter: Duydum.
Senatör: PYD kim?
Bakan Carter: Kürt bir grup.
Senatör: YPG’yi duydunuz mu?
Bakan Carter: Duydum... Onlar da başka bir Kürt grup.
Senatör: PYD’nin silahlı kanadı değil mi?
Bakan Carter: Evet, öyleler.
Senatör: Eldeki raporlar PKK’yla bağlantılı olduklarını ya da en azından önemli ilişkileri olduğunu gösteriyor. Doğru mu?
Bakan Carter: Doğru.
Senatör: PKK Türkiye’nin gözünde bir terör örgütü değil mi?
Bakan Carter: PKK sadece Türkiye’nin değil ABD’nin gözünde de terör örgütü.
Senatör: Peki, PKK’ya bu kadar yakın bir örgütü silahlandırdığımız için Türklerin bize kızgın olması şaşırtıcı mı? Bakan Carter: Türklerle bu konuda görüştük.
Senatör: Ne yani Türkler bunu sorun etmiyor mu?
Bakan Carter: Ediyorlar...
Senatör: Türkiye’den yeni döndüm. Bu konu onlar için bir sorun. Bu durumun dünyanın en aptalca fikri olduğunu düşünüyorlar. Ben de aynı fikirdeyim. Türkiye neden kızıyor diye merak ediyorsanız, işte bu yüzden kızıyorlar. Kendileriyle savaşan bir terör örgütünü silahlandırdığımız için... Ve haberiniz olsun Türkler daha fazlasını da yapabilirler.



Bakan Carter, Çevre Bakanı değil Amerika Birleşik Devletleri’nin Savunma Bakanı, Pentagon’un 1 numarası... Adam açıkça diyor ki, “PKK’nın Suriye kolunu biz silahlandırıyoruz. Artık o silahlar YPG’ye mi gider PKK’ya mı yoksa IŞİD’e mi onu bilemiyoruz.” Ama biz biliyoruz! Türk ordusuna ve halkına savaş açan PKK’lı teröristlerin üzerinden üretimi sadece Amerika tarafından yapılan askeri teçhizat çıkıyor. Kısa bir süre önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin önemli isimlerinden biri bu bilgiyi Amerikalı muhatabının gözüne soktu! Aldığı cevap: “Kem-küm”



Anlayacağınız PKK’ya silah ve mühimmat gökten zembille değil, Amerikan uçaklarından atılan paraşütlerle iniyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder