Hakan Çelenk PKK yanlışlıkla saldırmadı
HABERİ PAYLAŞ

PKK yanlışlıkla saldırmadı

Haberin Devamı

* Kılıçdaroğlu'na yapılan silhlı saldırıdan sonra yine kriminal bir olayı, konjonktürel analizlerle 'mantık' çerçevesinde çözmeye çalışan 'aydınlar' fırladı meydana. Bıktım artık...
* Meslek hayatım boyu PKK'nın işlediği her cinayet sonrası aynı grubun "PKK yapmamıştır, mantık dışı" diyen analizlerine maruz kaldım.
* Diyarbakır’da PKK dershane önünde, otobüs durağında çocuk katleder. "PKK niye halkını bombalasın" derler.
* PKK aynı şablonda Kızılay'da katleder, önce "PKK değil" diye emin konuşurlar. Sonra teröristin kimliği belirlenir.
* Geri adım atmak hak getire... Çevik kuvvet 100 metre ötedeydi filan diye hedef saptırır.
* PKK yönetimi suçu üstlenir. Bunlar "PKK yanlış ama şunu şunu yapmadığı için asıl suçlu T.C." diye yine üste çıkarlar.
* Sorun etme, kulaklarını bu marjinal gruba tıka diyeceksiniz. Tıkayamazsın. Medya işçisisiniz. Her yanınızdan bunlar fırlar.
* Sosyal çevrenizde etkili olduklarını ve lafların uzman görüşü olarak bir yerden masana geleceğini bilirsin. Hazır olman gerekir.
* Yalan tekrar edile edile sonunda basına bir köşesinden analiz diye sızmaya başlar. Kuyrukçular da hazır lafları kapıp yayar.
* Sen PKK’nın bu saldırıyı yapmama ihtimalini yüzde 1 görürsün, buna rağmen mesleki vebal altına girmemek için böyle cesaretle konuşmazsın.
* Doğru çıkan analizleri yüzde 1 olan bu kesim, Kılıçdaroğlu'na saldırı olayında da cahil cesaretiyle Twitter'da 'mantıkla' çözdü.
* "Kılıçdaroğlu'na PKK'nın saldırmış olması mantıksız" dediler. İnanmayız dediler.
* Birinin teorisi şuydu: "Roketi atmaya kalkışan PKK'lı olsa bile inanmayız. Küresel oyuncular PKK içinde adam tutup yaptırmıştır."
* Elbette, PKK fail çıktı. Küresel güçler adam filan tutmamıştı. Öz be öz HPG çocuğuymuş hepsi. Tipik PKK şiddeti bu. Rastlantı ya da kasıtlı. Bir gün o analizi yapanın başına da gelir. Hertürlüsü vahimdir.
* Kaldı ki rastlantı falan görünmüyor. ,
* PKK'nın hızlı refleks verebilen kuvvetli basın ekibi var. İsteseler 10 dakikada "Biz Kılıçdaroğlu'na saldırmayız" diye yalanlamayı atarlardı.
* PKK'nın yayın organı ANF'de ertesi gün öğleden sonraya kadar "Kılıçdaroğlu'na silahlı saldırı" diye 3 satırlık bir haber dışında tek satır yoktu.
* 27 saat sonra "Jandarmayı vurduk, Kılıçdaroğlu hedef değildi" dedi. Bu kadar mı zordu bu açıklamayı yapmak?
* O saatten sonra kamuoyu tepkisiyle atılacak tüm geri adımlar hükümsüzdür.
* Tablo şu: Bir PKK'lı grup Kılıçdaroğlu'nu öldürmeye kalkıştı, PKK yönetimi 24 saat "Biz yapmadık" diyemedi. "Yaptık" da diyemedi çünkü bölge insanı da saldırıya tepkili.
* Sonuç: Kılıçdaroğlu'na PKK yönetiminin eylem formatına uygun bir saldırı yapılmıştır.
* Bildiğiniz dümdüz, kör PKK şiddetidir bu. Yine yapacaklar.

PKK NİYE KAOS İSTESİNMİŞ!
* Gelelim; "Kılıçdaroğlu'nu öldürmek toplumsal kaos çıkarabilir. PKK'nın bunu yapması, mantık dışı" tezine.
* Şimdi bir iç savaş tasavvur edelim:
* Devlet bitti, iç savaş ortamlarında evinizin önünde eli silahlı kişiler sokaklarda geziyor. Bombalar patlıyor.
* İnsanlar birbirini kırıyor. Asker, polis yetişemiyor.
* Hatta devlet bile içine doldurulan cemaatçi, ideolojik kadrolar yüzünden içten bölündü birbiriyle savaşıyor.
* Çaresiz silahsızların en büyük ihtiyacı artık çocuklarının güvenliğidir. Devlet yoksa bu ihtiyacı en iyi karşılayan da güvenlik ve örgütlü silahlı güçtür.
* Öyle bir ortamda evinize gelip "Seni ben korurum" diye yaklaşan mafya, PKK, IŞİD gibi disiplinli silahlı bir güç kapınızı çalıyor.
* "Ben sizi korurum" diyor. Kabul etmezseniz öldürecek ya da en iyi ihtimalle evinizi terk edeceksiniz. Elbette korumayı kabul ettiğiniz anda onların kuraları geçerlidir.
* Suriye'de keskin düşmanlıklar ve iç savaş körüklenmese IŞİD, YPG, ÖSO yerleşim bölgelerinde otoritelerini nasıl kabul ettirirdi?
* Büyük konuşmayın, iç çatışma ortamlarında çocuğunuzun güvenliği için sevmediğiniz bir silahlı grubun otoritesini çaresiz kabul edebilirsiniz.
* Silahlı siyasetin, el kitabında yazan başarı formülü budur. Kaostur, devletin aczidir, iç savaştır. Başka başarı formülleri yok.
* Kaosu ve iç savaşı tetiklemek için ülkede tanınan kilit isimlere suikast önemli enstrümandır.
* Kimseyi kandırmayın, Kılıçdaroğlu PKK için de diğer benzer örgütler için de gayet mantıklı hedeftir.
NOT:("Sol liberal" çevrelerdeki bu tip hatalı yaklaşımlar IŞİD saldırılarından sonra siyasal İslamcı çevreler için de geçerli. Bunu bir sonraki yazıda yazalım.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder