Gündem PKK'dan hain saldırı: 1 şehit, 2 yaralı

PKK'dan hain saldırı: 1 şehit, 2 yaralı

Paylaş
PKK'dan hain saldırı: 1 şehit, 2 yaralı

Eruh'ta bir grup PKK'lı İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanlarına baskın düzenlendi: 1 şehit, 2 yaralı

Siirt'in Eruh ilçesi Emniyet Amirliği binasına dün gece PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru 39 yaşındaki Ahmet Mutlu, Siirt'te düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Edirne'ye uğurlandı.

BDP'Lİ BAŞKAN DA GÖZALTINDA

Saldırının ardından aralarında Eruh Belediye Başkanı BDP'li Melih Oktay, BDP Eruh İlçe Başkanı Heda Kilis'in de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Siirt Valisi Musa Çolak, gözaltına alınan 22 kişiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Eruh'ta dün gece saat 22.00 sıralarında kalabalık PKK'lı terörist grubu, 3 ayrı noktadan Eruh Emniyet Amirliği ve lojmanlarına saldırı düzenledi. Teröristler önce emniyet binasına roketatar attıktan sonra binaların arka ve ön cepheleri olmak üzere üç ayrı noktadan uzun namlulu ağır silahlarla ateş açtı. Atılan ilk roketin isabet ettiği zırhlı aracın üzerinde emniyet binası önünde görev yapan 39 yaşındaki polis memuru Ahmet Mutlu şehit olurken, polis memurları Muzaffer Çetin ile Şenol Duran'ın da yaralandı, ilçede elektrikler kesildi.

Teröristlere emniyette bulunan polislerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan gece kalkan Kobra helikopterinde desteğiyle saat 03.00'e kadar süren çatışmada 3 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. Kaçan diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için sabah saatlerinden itibaren bölgeye takviye birlikler sevk edilerek başlatılan hava destekli operasyon sürdürülüyor.

Haberin Devamı

KOCAELİ'DEN GEÇİCİ GÖREVLE GELDİ

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan evli ve 2 çocuk babası Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ahmet Mutlu, Siirt Valiliği önünde uğurlama töreni düzenlendi. Bölgede artan terör olayları nedeniyle 15 Temmuz 2010 tarihinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden geçici görevle Eruh'a geldiği belirtilen şehit Ahmet Mutlu için düzenlenen törene Vali Musa Çolak, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Emniyet Müdürü Celali Topuz, şehidin meslektaşları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çolak, törende yaptığı konuşmada, "Eruh ilçe Emniyet Amirliği binası ve lojmanlarına yönelik, PKK bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain, kalleş ve kahpece saldırı sonucu, görevli polis memurlarımızdan Ahmet Mutlu kardeşimiz şehit olmuştur. Şüphesiz ki acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar. Ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak, bugün hainleri sevindirmeyeceğiz" dedi.

Törenin ardından şehit polis memuru Ahmet Mutlu, toprağa verilmek üzere memleketi Edirne'ye uğurlandı.

Haberin Devamı

Turan KOYUNCU / SİİRT - DHA