Gündem PKK'lı 13 hacker tutuklandı

PKK'lı 13 hacker tutuklandı

Paylaş
PKK'lı 13 hacker tutuklandı

Heron'ları düşünebilecek program üzerinde çalışıyorlarmış

Terör örgütü PKK adına kamuya ait internet sitelerini çökerterek sanal saldırıda bulunurken kendilerine ‘sanal gerilla’ adını veren PKK’lı Hacker’ların, insansız hava uçaklarını (heron) düşürebilecek program üzerinde çalıştıkları öne sürüldü. Diyarbakır merkezli yürütülen ve geçen hafta 13 ili kapsayan operasyonda gözaltına alınan 23 PKK'lı hacker'dan 13'ü tutuklandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, geçen hafta aralarında İstanbul, Hatay, Mersin, Adana, Ankara, Yozgat ve İzmir’in de bulunduğu 13 ilde yapılan operasyonlarda daha önce kamu kuruluşlarının internet sitelerine sanal saldırı düzenleyen ve son olarak güvenlik birimlerinin bilgisayar ağlarına saldırı hazırlığı içinde oldukları öne sürülen 23 PKK’lı hacker'ın, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorguları tamamlandı. Özel yetkili savcılığa sevk edilen 23 hacker'dan 5'i, yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle savcılık tarafından serbest bırakılırken, 18'i tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 18 hacker'dan 13'ü tutuklanırken, diğer 5'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, PKK'nın 2007 yılının yaz aylarında Kandil'de yaptığı bir konferansta aldığı karar doğrultusunda kurulan ve kendilerine ‘sanal gerilla’, ‘soğuk kırıcılar’ ve ‘CMG’ adını veren hacker grubu oluşturduğu bilgisine yer verildi. Kandil'deki bağlı bulundukları birimden eylem talimatlarını özel dosyalar üzerinden aldıkları belirlenen hackerların, PKK için önemli günler olarak görülen zamanlarda, hackleyecekleri sitelere konacak propaganda yazı ve resimlerini aldıkları tespit edildi.

Terör örgütüne yakın forum sitelerinde sempatizan kazanan PKK’lı hackerların, ‘milis’ ve yönetici konumundaki ‘fermandar’ (komutan) gibi birimler oluşturdukları belirlendi. Milis grubu içinde yer alan bir kişinin, sanal olarak gerçekleştirilen eğitimlerde başarılı olması halinde, Yunanistan’da eğitim gördükten sonra, yönetici konumundaki ‘fermandar’ grubuna katıldığı da, soruşturma dosyasında yer alan bilgiler arasında.

PKK'lı Hacker'ların yönetici konumundaki kişilerin bilgisayarlarında ise, Rusya ve Afganistanlı internet korsanlarının geliştirdiği ve insansız casus hava uçaklarını düşürmeye yönelik hazırlanan bilgisayar programına rastlandı. Terörle mücadele, PKK'lıların hareketlerini anında gözlemleyerek, anlık istihbarat bilgisi sunan heronları düşürme planları yapan PKK'lı hacker'ların, bilgisayarlarından çıkan programın Rus hacker'a ait olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Afgan internet korsanlarından da, yararlanan PKK’lı hackerların, uzaktan kumandayla kontrol edilen insansız hava uçaklarını düşürecek programı yeterli derecede geliştirmeleri halinde, ilgili bilgileri Kandil’de bulunan terör örgütünün ilgili birimlerine ileteceklerini planladıkları ileri sürüldü.
Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında İzmir'de olduğu tahmin edilen ancak, yapılan baskında bulunamayan bir kişinin ise, Yunanistan’a kaçtığı tahmin ediliyor.

Cem EMİR/DİYARBAKIR, (DHA)