Gündem PKK'lılar kampanyalı konuşuyor

PKK'lılar kampanyalı konuşuyor

Paylaş
PKK'lılar kampanyalı konuşuyor

'Terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla yargılanan Karslı S.E'nin, PKK'lı kardeşi ile yaptığı telefon görüşmeleri, ilginç bir gerçeği ortaya çıkarttı

Doğubeyazıt Sulh Ceza Mahkemesi, savcılığın talebiyle 1 Nisan 2009 tarihinde inşaat işçisi olan Karslı S.E.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin telefonlarının dinlenmesine karar verdi.

4 aylık takip sonunda telefonu dinlenen bazı kişilerin PKK'lı teröristlerle görüştükleri ortaya çıktı. Bunun üzerine 23 Ocak 2010 tarihinde ‘Terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri' iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, tutuklanan 10 kişi Erzurum Cezaevi’ne konuldu.

14 kişi hakkında 28 Nisan 2010 tarihinde 6 yıl 3'er ay hapis cezası istemiyle Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıkların genellikle Kürtçe yaptıkları telefon kayıtları da mahkemeye kanıt olarak sunuldu.

S.E.'nin PKK'lı kardeşi ile yaptığı telefon görüşmeleri Türkçe'ye çevrilirken konuşmalarda örgüt üyelerinin GSM operatörlerinin tarife ve kampanyalarını yakından takip ettikleri ortaya çıktı.

TELEFON DİYALOGLARI

E.: Keyfiniz, haliniz nasıl?
S.E.: Valla iyidir, siz ne yapıyorsunuz?
E.: Valla sağlığınız. Siz iyi olun. Siz iyi olursanız biz de iyiyiz.
S.E.: Senin kontörün var mı?
E.: Valla kontörüm var. Lazım olduğu zaman ben size söylerim.
S.E.: Sen kapat, ben seni arayacağım.
E.: Yok, yok kontörüm var. ‘... kampanyası'na katılmışım.

Mahkeme heyeti, aralarında S.E.'nin de bulunduğu 10 sanığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, duruşma ertelendi.

Mukadder YARDIMCIEL/KARS (DHA)