Türkiye (Son Dakika) PKK'lılar markettekilerin üzerine molotof attı

PKK'lılar markettekilerin üzerine molotof attı

Paylaş
PKK'lılar markettekilerin üzerine molotof attı

Mersin'de PKK yandaşları, markettekilerin üzerine kadın çocuk demeden molotofkokteyli attı

5 Kasım’da gerçekleştirilen ve görüntüleri yeni ortaya çıkan saldırıda, vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Merkez Akdeniz İlçesi Siteler Mahallesi'ndeki bir markette 5 Kasım'da saat 18.00'da meydana gelen saldırıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntü olayın vahametini gözler önüne serdi.

PKK'lılar markette alışveriş yapan vatandaşları yakmak istedi. Kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen olayda yüzleri maskeli 5 PKK yandaşı, markete gelerek içeri molotofkokteyli attı. Bir anda market alevler içinde kalırken alışverişe gelen ve aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar korku ve panik yaşadı. PKK yandaşları mağazadan kaçarken alevlerin üzerine de benzin döktü. Alevlerden kaçmak isteyen 2 çocuğun ise panikle birbirlerine sarılması dikkat çekti.

KASİYER SALDIRI ANINI ANLATTI

Mersin’de PKK’lıların molotofkokteylli saldırı düzenlediği marketin kasiyeri Ramazan Göçüm, dehşet anlarını anlattı. Olayın saat 18.00 sıralarında meydana geldiğini belirten Göçüm, "Markette 5 müşteri vardı. Zaten çoğu da kasanın yanındaydı ve ben o sırada kasada işlem yapıyordum. Bu sırada mağazanın arka kısımlarından bir ses geldi. Bir grup ellerindeki balyozlarla camları kırıp içeri girdi. Ellerindeki molotofkokteyli attılar. Bu sırada müşteriler kaçmaya başladı, ben de kaçtım. Sonra biri içeriye girerek elindeki benzini mağazaya döktü. Hatta kendisi de alevlerin arasında kaldı, ama yanmadı" dedi.

Bu arada mağazada bulunan 2 çocuğun korkudan kaçamadığını ve olayın şoku ile bulundukları yerde kaldıklarını anlatan Göçüm, "İçeriye molotofkokteyli atılınca mağaza dumanlar içindeydi. Saldırganlar kaçtıktan sonra biz çocukları mağazanın reyon bölümünde bulduk. Şoktaydı, reyonda saklanmaya çalışmışlar. Olay bittikten sonra ancak onları bulabildik ve çıkardık. Bulduğumuzda hala şoktaydılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mustafa İNSAN/DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8167","8167","201211","8167-6.jpg");