Gündem PKK'lıların cenazesine 50 bin kişi katıldı

PKK'lıların cenazesine 50 bin kişi katıldı

Paylaş
PKK'lıların cenazesine 50 bin kişi katıldı

Hakkari'nin kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 9 PKK'lıdan Uğur Kar'ın Şırnak'taki cenaze törenine 50 bin kişi katıldı

Hakkari’nin kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 9 PKK’lıdan Uğur Kar, Yusuf Şahin ve Hasan Duru’nun cenazeleri bugün toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edildi.

PKK’lılardan Uğur Kar'ın İdil, Yusuf Şahin'in, Cizre ve Hasan Duru'nun da Silopi İlçesi’nde toprağa verileceği açıklandı. Cenazeler nedeniyle 3 ilçede de esnaf kepenk kapatırken, polis sıkı güvenlik önemleri aldı. 3 PKK’lının cenazesi bugün öğle saalerinde İdil İlçesi’ne getirildi.

Cenazeler ilçe girişinde aralarında BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP’li belediye başkanları, BDP il ve ilçe başkanları ile çevre il ve ilçelerinden gelenlerinde aralarında bulunduğu yaklaşık 50 bin kişi tarafından karşılandı.

Kar’ın cenazesi omuzlarda taşınarak Adile Naşit Caddesi üzerinden mezarlığa götürülürken, Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamaları taşındı, sloganlar atıldı.

Kalabalığın öğretmenevi önünden geçişi sırasında bir saldırıya karşı BDP’liler tarafından önlem alındı. PKK’lı Kar, İdil’de toprağa verildikten sonra, Yusuf Şahin ile Hasan Duru’nun cenazeleri de aynı kalabalık taarfındaın Cizre ve Silopi’ye götürüldü.

Bayram KAPLAN/Şırnak (DHA)