Dünya PKK'nın çiftlikleri basıldı

PKK'nın çiftlikleri basıldı

Paylaş
PKK'nın çiftlikleri basıldı

İtalyan polisi, Belçika, Almanya, Fransa ve Hollanda ile ortak bir çalışma yapıp ülkesindeki PKK yuvalarını belirledi

İTALYA’DAN KUZEY IRAK’A

Haberin Devamı

İtalya Venedik’te Mart 2009’da yakalanan bir Türk vatandaşının üzerinde ağır makineli tüfeklerle çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu. Aynı kişinin üzerinden İtalya’nın Viterbo kentinde yaşayan Türkiye asıllı bir genç kızın, ailesine gönderdiği ve terör örgütü PKK için savaşmaya gittiğini belirten bir mektup çıkmıştı. Yapılan araştırmada genç kızın bir kaç ay önce kayıplara karıştığı tespit edildi.

ÇİFTLİKTE TERÖR EĞİTİMİ

İtalya İstihbarat Servisi ve Belçika, Fransa, Hollanda ve Almanya Anti Terörizm Departmanları ortak bir çalışma yaptı. PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına gönderilmek üzere İtalya ve Fransa’da yaşayan Türk kökenli gençlerin toplandığı belirlendi. İtalya’da Venedik, Milano, Pisa ve Pordenone gibi kentlerin yakınlarındaki bazı çiftlik evlerinde PKK’lıların bu gençlere askeri eğitim verdiği belirlendi. Bu kamplara yapılan baskınla 1’i İtalyan 11 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

ŞAFAK BASKINI

Pisa Emniyet Müdürü Micillo, Tenuta Quarrata beldesindeki PKK kampına saat 06.00’da 150 polisle baskın yapıldığını söyleyerek “Askeri bir operasyon gibiydi. Kamptaki faliyetler, Türkiye’deki sivil ve askeri hedeflere yönelik saldırıları amaçlıyordu. Kampta silah bulamadık. Ancak burası büyük bir tesis. Silahları çiftlikte gizlemiş olabilirler” dedi. Baskınlarda yaklaşık 100 kişi de göz altına alındı.  Eda BERKBAYRAK/DHA