Gündem PKK'nın kaçırdığı asker kendi kurtuldu!

PKK'nın kaçırdığı asker kendi kurtuldu!

Paylaş
PKK'nın kaçırdığı asker kendi kurtuldu!

Genelkurmay Başkanlığı, İstanbul'da askerlik hizmetini yaparken izne geldiği Van'da dün teröristler tarafından kaçırılan Er E.G.'nin, kendi imkanlarıyla kurtularak Hakkari Çukurca'daki Çığlı 6'ncı Hudut Tabur Komutanlığı'na teslim olduğunu açıkladı

İstanbul'da vatani görevini yapan ve iznini geçirmek üzere Van'daki ailesinin yanına gelen Er E.G., dün saat 23.30 sıralarında kırsal alanda PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Buradan Hakkari ile Şırnak arasında bulunan Kato Dağı bölgesine götürülmek istenen er E.G., burada kendi imkanları ile PKK'lıların elinden kurtuldu. Er E.G., kaçtıktan sonra da Çukurca ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çığlı 6'ncı Hudut Tabur Komutanlığı'na teslim olduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle: 10 Kasım 2013 saat 23.30 sıralarında halen ikinci Zırhlı Tugay Komutanlığı / İstanbul'da askerlik hizmetini yapmakta olan Er E.G. teröristler tarafından kaçırıldığını ve müteakiben kendi imkanı ile ellerinden kurtulduğunu beyan ederek Hakkari Çukurca Çığlı 6'ncı Hudut Tabur Komutanlığı'na teslim olmuştur. Söz konusu personel, Çığlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edilmiştir. "