Siyaset PKK'nın tasfiyesi için üçlü anlaşma
Paylaş
PKK'nın tasfiyesi için üçlü anlaşma

Bakan Atalay, Türkiye, Irak ve Amerika arasında oluşturulan üçlü mekanizma toplantısında PKK'nın tasfiyesine yönelik somut tedbirler ve kararlar alındığını söyledi

IRAK'TAN DÖNDÜ

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığını sona erdirmek için Türkiye-Amerika-Irak arasında yapılan üçlü toplantı dün sona erdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın başkanlık ettiği Türk heyeti dün Ankara’ya döndü. Esenboğa Havalimanı’nda Irak’ın başkenti Bağdat ve Kuzey Irak’ın Erbil kentinde yaptığı görüşmeler hakkında bilgi veren Bakan Atalay, üçlü mekanizma toplantısında PKK’nın tasfiyesine yönelik somut tedbir ve kararlar alındığını söyledi.

İŞBİRLİĞİ SÜRECEK

Beşir Atalay, “Bu çerçevede taraflar arasında istihbarat paylaşımı ve teröre karşı işbirliğinin bütün boyutlarıyla daha da geliştirilmesini sağlayacak önlemler üzerinde durduk. Üçlü mekanizmanın çalışmalarının sürdürülmesine verdiğimiz önem her üç kesim tarafından da vurgulanmıştır. PKK terör örgütünün tasfiyesi amacıyla bugüne kadar atılan adımların ötesinde, daha etkili önlemler alınması yönündeki taleplerimizi dile getirmiş olduk” diye konuştu.

SONUCU GÖRECEĞİZ’

Bakan Atalay, “Bundan sonra Irak Cumhuriyeti ile tüm unsurlarıyla topyekun işbirliğimizin yeni bir boyutta, sonuca yönelik şekilde devam edeceğine inanıyorum” dedi. Bakan Atalay, “Bu iki günlük çalışmalarımızın, kesin sonuçlarını göreceğimize inanıyorum. Güçlü mesajlar verildi” diye konuştu. Atalay, “Demokratik açılım sürecinin tekrar başlamasına ilişkin bir öngörünüz var mı?” sorusuna “Süreç devam ediyor, hepsi görüşmelerin içinde var” karşılığını verdi.

‘ACELE ETMEYİN’

İçişleri Bakanı Atalay, “Mahmur Kampı üçlü mekanizmada görüşüldü mü? Kapatılma konusunda Irak tarafından somut bir adım gördünüz mü?” sorusunu “Hepsi görüşüldü, Bu zaten ilk günden beri gündemimizde” diye yanıtladı. Beşir Atalay, PKK’nın üst düzey yöneticilerinin Türkiye’ye teslimi için de “Kestirmeden çabuk sonuçlar bekleniyor. Bunlar öyle değil ve biraz daha tabii incelikle çalışılması gereken konular” diye konuştu.

2

Haberin Devamı