Gündem PKK'ya nokta operasyonları başladı

PKK'ya nokta operasyonları başladı

Paylaş
PKK'ya nokta operasyonları başladı

PKK'ya nokta operasyonları başladı

Tunceli kırsalında PKK’lı bazı terörist grupların hala kış sığınaklarına girmedikleri ve küçük gruplar halinde arazide dolaştıkları bilgisi üzerine, güvenlik güçleri nokta operasyonları başlattı. Örgütün özel eğitimli bu birliklerin kış barınaklarına girmemesi, askeri ve polis birimlerine yönelik yeni baskınların olabileceğini akla getirdi.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre özellikle Tunceli, Hozat ve Ovacık üçgeninde bulunan kırsal alanda PKK’lı bazı gurupların hala kış sığınaklarına girmedikleri ve bu bölgelerde hareket halinde oldukları tespit edildi. Askeri birimlerin teknik cihazlar ve istihbarat bilgileri sonucunda elde ettikleri bu bilgiler doğrultusunda, küçük gruplar halinde kış sığınaklarına doğru hareketlenen PKK’lı gruplara yönelik çok küçük askeri timler ile operasyon başlatıldı.

PKK'LI GRUPLARIN YANINA SIZACAKLAR

Bugün sabah erken saatlerden itibaren Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan havalanan Sikorsky helikopterler, Jandarma Alay Komutanlığı ile 4’ncü Komando Tugayı’ndan aldıkları özel eğitimli birlikleri Tunceli, Hozat ve Ovacık üçgenindeki kırsal alana indirdi. PKK’lı grupların olduğu noktayı çevreleyecek şekilde hakim noktalara indirilen Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı özel eğitimli birlikler, tekonolojik alet ve cihazlar ile merkezden aldıkları istihbari bilgiler doğrultusunda PKK’lı grupların yakınlarına sızarak, gurupları etkisiz hale getirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Çok özel operasyonlar için eğitilen ve her türlü kış şartlarına rağmen arazide günlerce kalabilme yeteneğine sahip bu timler, gece görüş cihazları ile de gece gündüz rahatlıkla haraket edebiliyor. Operasyonların hava şartlarına göre bir kaç gün sürebileceği belirtilerken, merkezden alınacak istihbaratlara göre hareket edilecek.

PKK’NIN ÖZEL EĞİTİMLİ TİMLERİ

Tokat Reşadiye'yee eylem talimatını veren ve halen Tunceli kırsalında bulunan PKK’nın özel eğitimli gruplarının hareket halinde olması, istihbarat birimlerini tedirgin ediyor. Yetkililer, kış barınaklarına girmeyen PKK’nın özel eğitimli gruplarına bağlı otonom timlerin, askeri ve polis birimlerine yönelik karşı eylem yapabileceği üzerinde duruyor.

Üstlerinden emir veya talimat almadan eylem yapabilme, insiyatif kullanma olanağına sahip PKK’nın bu timlerinin, örgütün Kuzey Irak kamplarında aylarca eğitim aldıkları belirtiliyor. Ayrıca her türlü sabotaj ve bombalı eylem konusunda uygulamalı olarak eğitildikleri belirtilen grupların varlığını, Abdullah Öcalan da görüşme notlarında dile getirmiş ve inisiyatif kullabileceklerini söylemişti.

Haberin Devamı

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)