Gündem 'Plan Yapmayın Plan' beraati

'Plan Yapmayın Plan' beraati

Paylaş
'Plan Yapmayın Plan' beraati

'Plan Yapmayın Plan' şarkından yargılanan İsmail Türüt, Ozan Arif ve Zeynel Abidin Mutlu beraat etti

"Ozan Arif" olarak tanınan Arif Şirin ile türkücü İsmail Türüt’ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin, "Plan yapmayın plan" adlı şarkıya hazırlanan ve bazı internet sitelerinde yayınlanan klipte "Hrant Dink cinayeti sanıklarının övüldüğü, halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiği iddiasıyla yargılandıkları davadan karar çıktı. Sanıklar Arif Şirin, İsmail Türüt ve Zeynel Abidin Mutlu her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından her iki suçtanda da beraat etti. Hakan Öztekin ise suç ve suçluyu övdüğü gerekçesiyle 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

"DEVLETE 'HA ... TİR' DİYEN KİŞİLER DIŞARIDA"

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar İsmail Türüt ve Arif Şirin katıldı. Duruşmada karar öncesi konuşan sanık Arif Şirin eski beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, "Suç işlemedim. Hiçbir art niyet taşımadım, normal şiirimi yazdım. Bu devlete 'Ha...tir' diyen kişiler dışardalar, ben de beraatimi istiyorum" dedi. Duruşmada söz alan tutuksuz sanık İsmail Türüt," Beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı.

İNANDIRICI DELİL YOK

Mahkeme, tutuksuz sanıklar İsmail Türüt, Arif Şirin ve Zeynel Abidin Mutlu hakkında kesin ve inandırıcı delil olmadığından her iki suçtan her 3 sanığın beraatine karar verdi.

Mahkeme, tutuksuz sanık Hakan Öztekin'in, Arif Şirin yazdığı İsmail Türüt'ün okuduğu türküyü internet ortamında söz ve yazılara uygun olarak resimlendirip klip şekline getirdiği, üzerine atılı suç ve suçluyu övme suçunu işlediği ve bu klibi internet ortamında yayınladığını belirtti. Mahkeme tutuksuz sanık Hakan Öztekin'in 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın yeniden suç işlemeyeceğini göz önüne alan mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

'ENTEL DANTEL GEÇİNENLER UTANACAK'

Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan İsmai Türüt, "Beklediğimiz bir karardı. Bize yargısız infaz yapanlar, köşelerinde bize hakaret edenler, entel dantel geçinenler şimdi utanmayacaklar mı, ne yazacaklar köşelerinde merak ediyorum" diye konuştu.

İsmail Türüt ve Arif Şirin'in avukatı Ömer Yeşilyurt," Haklı olarak beraatlarine müvekkillerimin karar verildi. Yapılan eser söylenen şarkı Karadeniz’deki insanları duyarlılığa çağırmak ve oradaki oynanan oyunlara dikkat çekmekti. Bugünkü süreçte müvekkillerimin ne kadar haklı olduğunu görüldü" açıklamasında bulundu.

"KARŞIMIZDA ŞİKÂYETÇİ GÖREMEDİK"

Bazı medya mensuplarının onurlarını çaldıklarını ileri süren Ozan Arif, "Biz önce Allah'a sonra bu millete güvendik. Şu anda alnım ak konuşuyorum. Çok isterdim bizim hakkımızda yazı yazan o şeref fukaraları bugün burada olup da durumu takip etselerdi keşke. Burada bir karşımızda şikâyetçide göremedik. Şikayetçi İnsan Hakları Derneği dediler. Biz karşımızda yazanları, çizenleri kimseyi görmedik. 3 yıldır gidip geliyoruz karşımızda bizimle derdi olan bir mahlûk göremedik. Ama şimdi belki yarın ahkam keserler" şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından İsmail Türüt ve Arif Şirin adliyeden yürüyerek ayrıldı.

Haberin Devamı

DHA