Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Plastik cerrahide yeni eğilimler
HABERİ PAYLAŞ

Plastik cerrahide yeni eğilimler

Haberin Devamı


Dünyada tıp teknolojisi hızla ilerlerken istatistikler bize yol gösteriyor. Özellikle Amerika ve İngiltere yaptığı bilimsel çalışmalarla biz hekimlere yol gösteriyor. Bu istatiklerin Türkiye için de yakın veriler içermesi konunun önemini arttırıyor.

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği (ASPS) 2017 yılında kozmetik cerrahide bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmaya göre 2017'de Birleşik Devletlerde yapılan 17.5 milyon cerrahi ve minimal invaziv kozmetik işlemler, 2016'ya göre % 2 artış gösterdi.

Minimal cerrahi işlemler 2000 yılından bu yana %200 artış göstererek bize cerrahi işlemlerdeki eğilimleri gösteriyor. Özellikle Amerikalıların bedenlerini şekillendiren yeni ve yenilikçi yollara yöneldiğini ortaya koyuyor. Türkiye’de de benzer bir gelişimden söz etmek mümkün.

İlk 5 Uygulama


Cerrahi olmayan kozmetik işlemler, 2017'de cerrahi prosedürlerden biraz daha yüksek bir oranda büyüdü. Cerrahi prosedürden üçü vücuda odaklanmışken, geri kalan işlemler yüz üzerinde yoğunlaştı.

Amerika’da 2017'de gerçekleştirilen yaklaşık 1,8 milyon kozmetik cerrahi işlemin en iyi 5'i şöyle:
  • Meme büyütme
  • Liposuction
  • Burun şekillendirme
  • Göz kapağı ameliyatı
  • Karın germe

Cerrahi olmayan ilk 5


2017'de gerçekleştirilen kozmetik minimal invaziv prosedür arasında ilk 5 sıra ise:
  • Botulinum Toksin Tip A
  • Yumuşak Doku Dolguları
  • Yumuşak Doku Dolguları
  • Kimyasal Soyma
  • Lazer Epilasyon

Göğüs Küçültmede Artış


Yine 2017'de meme küçültme ameliyatlarında % 11 artışla dramatik bir artış oldu . Göğüs küçültme, vücudunuzla orantılı olarak göğüs boyutunu estetik hale getirmek için aşırı meme yağını, bez dokusunu ve cildi toparlayan bir prosedürdür.

Meme ameliyatları biz plastik cerrahlar için çok önem taşır. Araştırmalar ameliyatlarda kadınların memelerinden memnun olmalarının en önemli sonuç olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü bir kadının yaşam kalitesini olumlu yönde etkiliyor, hem fonksiyonel hem de estetik kaygıları gideriyor.

Karındaki Germe Hikayesi


Karın germe ameliyatları popüler kozmetik cerrahi işlemlerinden birisi olarak geçen yıl da kendisini gösterdi. En çok yapılan uygulamalar arasındaki karın germe, çoğu insan için kurtarıcı bir
prosedür. Bazı hastalar tek başına diyet ve egzersiz yoluyla istedikleri sonuca ulaşamıyorlar. Yaş, gebelik ve belirgin kilo değişimleri hem cildi hem de alttaki kasları etkileyebiliyor. Bu durumda bir plastik cerrah sizin aşırı yağ ve cilt fazlalığınızı forma sokarak karın profilinizi geliştirir.

Vücut Şekillendirme


Daha fazla insan, yağ hücrelerini azaltmak için ultrason, radyo frekansı, kızılötesi ışık, vakum masajı ve enjekte edilebilir ilaç kullanarak vücudun farklı bölümlerini şekillendirmeyi tercih ediyor. Yağları gidermek ve cildi sıklaştırmak için kullanılan invaziv olmayan prosedürler, en hızlı büyüyen prosedür olan selülit tedavisi ile popülerlik kazanıyor. Bu tip uygulamalar geçen yıla göre yaklaşık% 20 arttı.

Plastik cerrahi bu tedavide hastalara her zamankinden daha fazla seçenek sunabiliyor. Şu anda kullanılan farkı teknikler nedeniyle liposuction ve cilt germe prosedürleri popülerlik kazanmaya devam ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder