Bilim - Teknoloji Plastik iPhone'un yükselişi!
Paylaş
Plastik iPhone'un yükselişi!

Plastik dediler, ucuz dediler, hor gördüler... Ama iPhone 5C'nin intikamı acı olacak gibi görünüyor!

Önce plastik telefon diyerek küçümsediler, sonra ucuz diye alay ettiler, düşük model diye hor gördüler ancak iPhone 5C'nin intikamı çok ağır oluyor...

Haberin Devamı

Yeni iPhone'lar piyasaya ilk çıktığında herkes daha pahalı, daha gösterişli ve daha prestijli model olan iPhone 5S'e yöneldi. Ancak iPhone 5S'leri satın almak için sıraya girenlerin yoğunluğu geçince, gerçek istatistikler ortaya çıkmaya başladı. Telefonların piyasaya çıkışı sırasında, iPhone 5S'e olan talep iPhone 5C'ye olan talepten 3 kat daha fazlaydı. Hatta gelen haberler, Apple'ın iPhone 5C üretimini azaltacağı yönündeydi. Ancak bir ay sonra bu talep farkının 1.9'a düştüğü (iPhone 5S satışının iPhone 5C satışına oranı) ve düşmeye de devam ettiği anlaşılıyor. Bu oran, Localytics'in yaptığı araştırma ile ortaya çıkmış durumda.

Bu da demek oluyor ki, mağaza önünde sırada beklemeyen, telefonu sadece ihtiyacı olduğu zaman alan Apple kullanıcıları, iPhone 5C'yi daha fazla tercih ediyor ve iki telefonun satış rakamları arasındaki farkı kapatıyor.

Haberin Devamı

Oysa Apple'ın ilk öngörüsü, satışlar başladığında insanların iPhone 5C'ye akın edeceği ve iPhone 5S'in sınırlı sayıda satılacağı yönündeydi. Ancak öngörleri tutmadı ve iPhone 5S yok sattı. Özellikle de altın renkli iPhone 5S'ler, Apple fanatiklerinin gözdesi oldu.

Fakat artık normal kullanıcıların da talep denklemine girmesiyle beraber iPhone 5C'nin payı giderek artıyor.

Resimlerle: iPhone 5C'nin rengarenk dünyası

Kaynak: CHIP Online