Spor Platini: 'Maçlarda videoya karşıyım'

Platini: 'Maçlarda videoya karşıyım'

Paylaş
Platini: 'Maçlarda videoya karşıyım'

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, maçlarda video görüntülerinin kullanılmasına karşı olduğunu belirtti

Platini, "Hakemliği geliştirmenin tek yolu, görevli sayısını artırmaktır" dedi. Platini, "Hakem sayısını artırıp artırmayacağımıza ilişkin tartışmalar devam ediyor. Şimdilik UEFA Avrupa Ligi’nde artı 2 hakem deniyoruz. Uluslararası kurulda karara varırsak, 5 hakem sistemini hemen Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde devreye sokacağız" bilgisini verdi.

Dünya Kupası elemelerinde İrlanda ile yapılan maçta, Fransız Thierry Henry’nin eliyle düzelttiği topun gole çevrilmesiyle ilgili, video görüntülerinin yardımcı olabileceğinin hatırlatılması üzerine ise Platini, "Thierry Henry olayı bir aldatma ise hepimiz dolandırıcıyız. Futbolu korumak zorundayız ve yeni teknolojilerin, futbola yarayacağını düşünmüyorum. Fransa’da daha popüler olmak istesem, videoyu desteklediğimi söylerdim, ancak buna inanmıyorum. Video, futbolu öldürür" ifadelerini kullandı.

UEFA başkanlığını 2007 yılından bu yana sürdüren Platini, "Mart 2011’deki başkanlık seçiminde yeniden aday olup olmayacağı"na ilişkin bir soruyu ise "Mümkün, belki, bilmiyorum. Bu konuyu düşünmedim, sanki daha dün seçilmiş gibi hissediyorum" diye yanıtladı. 54 yaşındaki Fransız başkan, kararını 2010 Dünya Kupası’ndan önce vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

AA