Spor Platini'den 5 hakem sinyali

Platini'den 5 hakem sinyali

Paylaş
Platini'den 5 hakem sinyali

UEFA Başkanı Michel Platini, "Hakem hatalarını en aza indirmek için fazladan 2 çift göz daha iyi olur" dedi

Michel Platini, UEFA’nın İcra Komitesi toplantısı için bulunduğu Malta’dan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Ligi’nde kullanılan "5 hakemli" sistemi övdü.

Hakemlik üzerine daha önce birçok kez konuştuğunu, futbolun zaman içinde değiştiğini herkesin fark etmesi gerektiğini anlatan Platini, "20 yıl önce elimle bir topa müdahale etsem, muhtemelen bunu kimse fark etmezdi, ancak artık şartlar değişti. Maçı görüntüleyen birçok televizyon kamerası var ve bu da hakemlerin her hatasını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Platini şunları kaydetti: "Şu meşhur Fransa-İrlanda maçına (2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri) bakacak olursak, hakem, Thierry Henry’nin yaptığını (eliyle müdahale ettiği topun, Gallas tarafından gole çevrilmesi) görmedi.

Hakemliği geliştirmenin en iyi yolunun, maçı denetleyen yetkili sayısının artırılmasından geçtiğine inanıyorum. Hakem hatalarını en aza indirmek için sahada fazladan 2 çift gözün olması daha iyi olur."

France Football dergisine geçen hafta verdiği röportajda, maçlarda video teknolojisinin kullanılmasına karşı olduğunu ifade eden ve "Şimdilik UEFA Avrupa Ligi’nde artı 2 hakem deniyoruz.

Uluslararası kurulda karara varırsak, 5 hakem sistemini hemen Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde devreye sokacağız" bilgisini veren Platini, bu konudaki düşüncelerini yineleyerek, "Kişisel düşüncem, hakemlikte teknolojiden ziyade insan faktörünün kullanılmasıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı