Gündem Platonik aşk dehşetinde film gibi bir hayat

Platonik aşk dehşetinde film gibi bir hayat

Paylaş
Platonik aşk dehşetinde film gibi bir hayat

İzmir'in Çankaya semtinde, platonik olarak sevdiği Nergiz Karataş'ı nişanlandığını öğrenince tabancayla vurarak öldüren, Nihat Altuğ'un film gibi hayatı olduğu ortaya çıktı

Fevzipaşa Bulvarı 41 numaradaki Karadeniz İşhanı'nda meydana gelen olayda 22 yaşındaki Nihat Altuğ, bir süredir sevgisine karşılık bulmadığı 18 yaşındaki Nergiz Karataş'ın amcasının oğlu Erol Karataş'la nişanlandığını öğrenince, çalıştığı işyerine gitti.

Burada 6'ıncı kattaki tekstil atölyesinde çalışan Nergiz Karataş'ı, dışarıya çıkardıktan sonra konuşmaya başladı. İşyeri sahibinin uyarısı üzerine merdivenlerden indikleri sırada Nihat Altuğ, nişanlısından ayrılmayı kabul etmeyen Nergiz Karataş'ı “Seni kimyeye yar etmem” diye bağırıp göğsünden ve kolundan vurarak öldürdü.

Ardından kendisini engelemeye çalışan Karataş'ın kız kardeşi 16 yaşındaki Songün Karataş'ı ayağından vuran Nihat Altuğ, ruhsatsız tabancasını daha sonra kendisine çevirerek kalbine ateş ederek intihar etti.

KAN DAVASINDA BÜYÜDÜ

İzmir'de sevgisine karşılık bulamayınca dehşet saçan Nihat Altuğ'un, kan davası içinde büyüdüğü ortaya çıktı. Altuğ'un babası Hasan Altuğ'un Mardin'in Ömerli İlçesi Sağlık Köyü'nde cami çıkışında 11 yıl önce kan davası nedeniyle öldürüldüğü öğrenildi.

O tarihte henüz 11 yaşında olan olan Nihat Altuğ'un hayatının bu olaydan sonra altüst olduğu, babasını öldüren kişinin de ağabeyi Abdülvahap Altuğ tarafından 2005 yılında aynı köyde öldürüldüğü belirtildi.

Nihat Altuğ'un o tarihde yaşının küçük olması nedeniyle suçu üstlendiği, ancak yaklaşık iki yıl cezaevinde kaldıktan sonra gerçeğin ortaya çıkıp ağabeyinin tutuklanmasından sonra tahliye edilip İzmir'e kaçtığı bildirdildi.

Nihat Altuğ'un burada da geçen yıl yine kan davalılarının silahlı saldırısıyla üç yerinden yaralandığı ve bir bacağının bu nedenle sakat kaldığı, bastonla yürüdüğü ortaya çıktı.

POLİS ÖNLEM ALDI

Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmasında tabancasında iki kurşun daha bulunan Nihat Altuğ'un Basmane semtinde evinin çevresinde ve Nergiz Karataş'ın Kadifekale semtindeki evinin yakınlarında Çevvik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri olası olaylara müdahale etmek için güvenlik önlemi aldı. Soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)