Bilim - Teknoloji PlayStation 4 korsana yenik düştü!
Paylaş
PlayStation 4 korsana yenik düştü!

PlayStation 4, aradan geçen 4 senelik sürecin ardından sonunda korsana yenik düştü

Bu neslin konsollarının, korsan oyunlara karşı hayli dirençli olduğunu söylesek, pek de yanılmış olmayız.

Zira bir önceki nesilde, Xbox 360 çıkışının ardından 1 sene bile geçmeden korsan oyuna yenik karşı yenik düşmüştü.

Bu nesilde ise hem Sony hem de Microsoft işleri biraz daha sıkı tuttu. Keza hem PlayStation 4, hem de Xbox One korsan oyun sektörüne karşın, şimdiye kadar dik bir duruş sergiledi.

KORSAN OYUN ÇALIŞTIRMAYI BAŞARDILAR


Fakat her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, bu duruşun da sonu gelmiş gibi görünüyor. Zira kendilerine Knights of the Fallen ismini veren bir grup, PlayStation 4’te korsan oyun çalıştırmayı başarmış durumda.
Elbette, PlayStation 4’te korsan oyun oynayabilmek için 1.76 sürümüne sahip olmanız gerektiğini de belirtelim. Zira bu oyun korsanlarının çıkardıkları yazılım, şimdilik yalnızca PS4 için 2014’ün Ağustos’unda yayınlanan 1.76 sürümünde çalışıyor.

Yani şimdilik yeni oyunları korsan olarak oynama gibi bir durum söz konusu değil. Fakat bu tarihe kadar çıkmış olan oyunları, yani Ağustos 2014’ten önce yayınlanmış olan oyunları, sistemin kusursuz bir şekilde çalıştırdığı belirtiliyor.

Yine de PS4 için asıl hit olan yapımların 2015 ve sonrasında çıktığını göz önüne alırsak, bu korsan yazılımın pek talep görmeyeceğini söyleyebiliriz.

Haberin Devamı