Ekonomi PO'da başkanlık koltuğu Hanzade Doğan Boyner'de

PO'da başkanlık koltuğu Hanzade Doğan Boyner'de

Paylaş
PO'da başkanlık koltuğu Hanzade Doğan Boyner'de

PO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan kendi isteğiyle görevinden ayrıldı, yerine kızı Hanzade Doğan Boyner seçildi.Yahya Üzdiyen de yeni yönetim kurulu üyesi oldu

Doğan Holding’in yüzde 52.75 ile büyük ortak olduğu Petrol Ofisi’nde (PO) yönetim değişikliği yaşandı. Yüzde 13.27’si İstanbul Borsası’nda işlem gören PO’da, Aydın Doğan kendi isteği ile Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ayrıldı. Aydın Doğan’ın yerine, 2006’dan bu yana PO yönetim kurulunda yer alan kızı Hanzade Doğan Boyner seçildi. Doğan Holding Strateji Grup Başkanı Yahya Üzdiyen ise yeni yönetim kurulu üyesi oldu.

Haberin Devamı

'BABA BENİ OKULA GÖNDER' ONUN ÇABASIYLA SERPİLDİ

Hanzade Doğan Boyner, London School of Economics’ten ekonomi dalında lisans derecesiyle mezun oldu. Londra’da Goldman Sachs International’ın İletişim, Medya ve Teknoloji Grubu’nda finansal analist olarak çalıştı, bu süre içinde şirket satınalma ve birleşme konularında deneyim kazandı. 1999’da Columbia Üniversitesi’nden MBA derecesi alan Hanzade Doğan Boyner, aynı yıl Türkiye’ye döndü ve internet servis sağlayıcısı Doğan On-Line’ı kurarak kısa sürede Türkiye’nin lider servis sağlayıcısı yaptı.

Hanzade Doğan Boyner halen, bünyesinde Milliyet, Posta, Fanatik ve Radikal gazeteleri bulunan Doğan Gazetecilik’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi. Dünya Gazeteciler Birliği (WAN) Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Hanzade Doğan Boyner, TÜSİAD ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu üyesi. Hanzade Doğan Boyner, Türkiye’nin en başarılı sosyal sorumluluk projelerinden ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyasını da yürütüyor.

Haberin Devamı

YAHYA ÜZDİYEN KİMDİR?

Aydın Doğan’dan boşalan yönetim kurulu üyeliği koltuğuna getirilen Yahya Üzdiyen, aynı zamanda Doğan Holding Strateji Grup Başkanı. Üzdiyen’in Doğan Holding’in çeşitli şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri de bulunuyor. 1957 doğumlu olan Yahya Üzdiyen, 1980 yılında ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Yahya Üzdiyen 1996’ya kadar özel sektörde çeşitli kuruluşlarda dış ticaret ve yatırım konularında uzman ve yönetici olarak çalıştı. 1997’den itibaren Doğan Grubu’na katıldı.