Gündem Podyumda da engel tanımadılar

Podyumda da engel tanımadılar

Paylaş
Podyumda da engel tanımadılar

İzmir'de, Engelsizmir Kongresi kapsamında düzenlenen defilede, 28 engelli, ünlü modacı Ertan Kayıtken'in stil danışmanlığında atık maddelerden tasarlanan kıyafetleri sergiledi. Engelliler, podyumda profesyonel mankenleri aratmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli yaşamını engellerden arındırmak amacıyla organize edilen Engelsizmir Kongresi kapsamında Kültürpark 1 No’lu Hol’de düzenlenen defilede 28 engelli podyuma çıktı.

Modacı Ertan Kayıtken’in stil danışmanlığını yaptığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları öğrencileri tarafından atık maddelerden tasarlanan kıyafetleri giyen engelliler, lar podyumda mankenleri aratmadı. Atık maddelerden tasarlanan kıyafetler ile çevre duyarlılığına dikkat çekilerken, engelliler de defileyle moral buldu.

Defile sonunda konuşan modacı Ertan Kayıtken, gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu söyledi. Engelsizmir projesinde yer almaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Kayıtken, "Engelli vatandaşlarımızın ruhlarında o kadar güzel renkler var ki kıyafetleri en iyi mankenden daha iyi sergilediler. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin yardımıyla işe yaramayan malzemelerden böyle elbiseler çıkardık. Engelli arkadaşlarımız da kıyafetleri çok güzel taşıdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülgün Tosun, Ertan Kayıtken’e teşekkür plaketi takdim etti.


Cihan DURAK/İZMİR, (DHA)