Spor Pogatetz Kayserispor yolunda

Pogatetz Kayserispor yolunda

Paylaş
Pogatetz Kayserispor yolunda

Ali Turan'ı Galatasaray'a kaptıran Kayserispor, İngiltere'den Middlesbrough'nun stoperi Emanuel Pogatetz'i almak için teklif yaptı

Avrupa Kupası maçlarına katılma hedefini sürdüren Kayserispor'da Kasımpaşalı Moritz'den sonra ikinci yabancı transferi için, 5 sezondur İngiltere'nin Middlesbrough takımında forma giyen 27 yaşındaki Avusturyalı defans oyuncusu Emanuel Pogatetz seçildi.

Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de mücadele eden ancak küme düşen Middlesbrough'da forma giyen ve 2007-2009 yılları arasında 2 sezon Middlesbrough'da forma giyen milli futbolcumuz Tuncay Şanlı ile birlikte top koşturan bu oyuncuyla yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı.

Avusturyalı stoper "Bonservis bedelimi çözerseniz gelirim" dedi. Bu sezon Championship'te 8. sırada bulunan İngiliz ekibi, Kayserispor'un talip olduğu oyuncu için 800 bin Euro benservis bedeli istedi ve pazarlık kapasını kapattı.

Kayserispor 2008-2009 sezonu başında da İngiltere Premier ligden Wigan Athletic'ten, Julius Aghahowa ve Salomon Olembe'yi transfer etmişti.

Sarı-kırmızılılar, bu iki oyuncudan verim alamadığı için sezon sonunda yollarını ayırmıştı.

Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı