Yaşam PÖH duyurusu geldi! POMEM ne zaman? Lise mezunları polis olabilir mi?

PÖH duyurusu geldi! POMEM ne zaman? Lise mezunları polis olabilir mi?

Paylaş
PÖH duyurusu geldi! POMEM ne zaman? Lise mezunları polis olabilir mi?

Lise mezunu olan ve polis olmak isteyenler Polis Özel Harekat (PÖH) başvuru şartlarını sorguluyor. Peki 2017-2018 Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman? Lise mezunları polis olabilir mi? Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılacak mı? POMEM ne zaman? PÖH alımlarında hangi şartlar aranacak, kimler başvuru yapabilir?

Polis Özel Harekat (PÖH) POMEM 21.dönem alımlarında mülakat süreci devam ediyor. Mülakat sürecinin sonunda yeni dönem polis alımları yapılacak. Lise mezunları için polis alımı başvuru şartları, polis olmak isteyen lise mezunu gençler tarafından oldukça merak ediliyor. 2017 PÖH başvuru şartları lise mezunu polis alımı başvuru şartlarını yerine getirebilen adaylar, PÖH alımının ne zaman yapılacağını sorgulamaya başladı.

2017-2018 Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman? Lise mezunları polis olabilir mi? Lise mezunu Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılacak mı? PÖH alımları ne zaman? POMEM ne zaman? PÖH alımlarında hangi şartlar aranacak, kimler başvuru yapabilecek? Polis Özel Hareket PÖH başvuruları tarihi ne zaman?

Lisans ve ön lisans mezunu kadın ve erkek 22. dönem POMEM'e toplam 10 bin polis alımı yapılacağı açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı'ndan başvuru tarihlerine ilişkin resmi bir duyurunun yayımlanması bekleniyor.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından öğrenci alımı ilanı hazırlanmakta ve kamuoyuna konu hakkında duyuru yapılmaktadır. EGM'nin özel sınıflarından bir tanesi olan ve seçkin öğrencileri bulunan Polis Özel Harekat (PÖH) sınıf için aralıklarla POMEM'e öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir.

Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabiliyor. Henüz yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için polis alımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor fakat yeni dönem POMEM alımlarının en erken 3 - 4 ay sonra yapılacağı tahmin edildiği için PÖH alımlarının da önümüzdeki ilk 6 aylık süreç içerisinde yapılabileceği bekleniyor.


POMEM PÖH ALIMI NE ZAMAN?


Emniyet Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman yapılacak, PÖH alımında şartlar nedir? 21. dönem POMEM alımlarında mülakat süreci devam ediyor. Mülakat sürecinin tamamlanması ve adayların eğitime başlamasının ardından yeni dönem alımlarının yapılması bekleniyor.

Henüz yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için polis alımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor fakat Polis Akademisi Başkanlığı lisans ve ön lisans mezunu kadın ve erkek 22. dönem POMEM'e toplam 10 bin polis alımı yapılacağını belirtti. Polis Akademisi Başkanlığından başvuru tarihlerine ilişkin resmi bir duyurunun yayımlanması bekleniyor.


PÖH YAŞ ŞARTI KAÇ?


Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabiliyor. 2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler. 2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.


2016 POLİS MAAŞLARI NE KADAR?


Özel Harekat Polisi Maaşı: 4500-5000 TL

POMEM PÖH İÇİN ARANAN ŞARTLAR


Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

ç) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

Haberin Devamı