Osman Şenher Polat dayanamadı
HABERİ PAYLAŞ

Polat dayanamadı

Haberin Devamı

Galatasaray’da bir sürü kongreye gittim. Ama dünkü gibi elektriği yüksek bir toplantı görmedim. Başkan Adnan Polat çok kötü şekilde, bir nevi başkanlıktan düşürüldü.

Saat 10.00’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaydık. 1980 kongre üyesinin çoğu Polat ve yönetimini protesto etti. Seçim kararını burada açıklasın diye çok zorladılar. İstifa diye bağırıp zaman zaman da Polat’ı yuhaladılar.

[[HAFTAYA]]

Galatasaray’ın büyüklerinden Hayrettin Kozak ve Doğan Hasol müdahale ettiler. Polat’ın seçim kararını açıklamasını, başkanlık makamının bu kadar yıpratılmamasını istediler.

Polat inat etti, yanaşmadı bu tekliflere. Zannetti ki, hem mali hem idari bakımdan ibra olacak. Hata yaptı burada. Ölçemedi kongrenin nabzını. Kongre üyeleri baskıya devam etti. Oylamaya geçildiği an salondan “Re re re ra ra ra Galatasaray Galatasaray Cim Bom Bom” sesleri yükseliyordu. Bunlar hep Polat’a mesajdı. Ama ciddiye almıyordu.

Sonunda olan oldu. Salondaki üyeler Galatasaray yıpranmasın diye büyük bir çoğunluk mali konularda ibra için el kaldırdı. İdari konuda ise bu kez ret anlamında el kaldırdılar. Bu Adnan Polat devrinin bittiği andı.

Ne yalan söyleyeyim, üzüldüm. Galatasaray’ın başkanlık makamının bu kadar yıpratılacağını hiç düşünmemiştim. Artık yol açıldı. Ne olursa olsun, başkan kim olursa olsun, bin tane kongre üyesi 2 mağlubiyetten sonra başkanı devirebilirler.

Dün gecenin galibi kesinlikle yoktu. Üstüne basa basa söylüyorum; Galatasaray çok şey kaybetti

Sıradaki haber yükleniyor...
holder