Spor Polat: Kasaplara ceza verilsin

Polat: Kasaplara ceza verilsin

Paylaş
Polat: Kasaplara ceza verilsin

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, kasap futbolcuların yıldız oyunculara vicdansızca tekme attığını söyledi

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılı futbolcuların saha içinde darbeye bağlı yaşadığı sakatlıklarla ilgili Galatasaray Televizyonu’na çok önemli açıklamalar yaptı.

Brezilyalı Jo ve Caner'in Antalyaspor maçında sakatlanmasına yönelik soruya Anan Polat: "Ben son 3-4 yıldır anti futbol diye bir kavram çıkardım ortaya. Bu konuyla ilgili gerek Futbol Federasyonu’yla, gerekse Kulüpler Birliği’yle bunlar hep görüşüldü. Herkes hemfikir.

Saha içinde vakit geçirmeler, kötü zeminde futbol oynanması, saha içi yönetimi, tribünlerdeki taşkınlıklar bunlar hep marka değerine olumlu veya olumsuz yönde etkide bulunacak faktörler. Bunlardan en önemlilerinden biri de futbolcuların kendisi.

Yetenekli futbolcuları durdurmak için daha az yetenekli futbolcuların uyguladıkları yöntem fiziksel olarak yıldırmak ve yıpratmak oluyor. Tamamıyla tekmeyle ve yumrukla fiziksel şiddet uygulayarak bunları durdurmaya çalışıyorlar. Galatasaray’ın ve rakiplerinin son üç maçını bu gözle bakarak izledim.

"TÜM TAKIMLARIN SORUNU BU"

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un maçlarını izledim. Bu hepimizin sorunu. Şunu görüyorum ki saha içinde tabir çok hoşuma gitmese de “kasap” diye taraftar tarafından adlandırılan futbolcular çok vicdansızca yıldız futbolcuları tekmeleyerek durdurmaya çalışıyorlar.

Sonuç olarak da ciddi sakatlıklar çıkıyor. Bu tür oyuncuların sakatlanması, belli süreler forma giyememesi hem futbolun marka değerine olumsuz etki yapıyor.

"SAKATLIKLAR HEP DARBEYE BAĞLI"

Galatasaray’ın en son maçına baktığımızda daha yeni transfer ettiğimiz Jo’da aldığı tekme nedeniyle adale yırtığı meydana geldiği ve en az 3 hafta sahalardan uzak kalacak olması, şu an sakatlığı olan Hakan Balta’nın yine darbeyle sakatlanması, Mehmet Topal’ın ve hatta yine son Antalyaspor maçında kaleci Ufuk’un bile tekmelerle sakatlandığını görüyoruz.

Burada bütün görev Futbol Federasyonu’na düşüyor. Bu konuda Mahmut Özgener federasyonunun çok hassas davrandığını biliyorum. Ben buradan Merkez Hakem Komitesi Başkanı’ndan ve kurul üyelerinden, maçları yöneten hakemlerimizden bu konulara taviz vermemelerini, daha dikkatli olmaları gerektiğini, saha içindeki kasaplara gerekli cezayı vermelerini talep ediyorum"

Haberin Devamı