Spor Polat: Sabrımızın karşılığını alacağız

Polat: Sabrımızın karşılığını alacağız

Paylaş
Polat: Sabrımızın karşılığını alacağız

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, yönetim olarak günü kurtaracak değil, uzun vadede başarı getirecek çalışmalar yaptıklarını söyledi

Galatasaray Dergisi’nin mayıs ayı sayısında yer alan, "Sabrımızın karşılığını alacağız" başlıklı yazısında Adnan Polat, "Galatasaray yönetimi olarak; kolaycı, günü her zaman kurtarabilen, insanlara şirin gözükecek bir yönetim modelini uygulamayı değil, tam tersine, zorlu ve uzun vadeli sonuçları olacak bir yola çıkma kararını işbaşına geldiğimiz ilk gün vermiştik" diye görüş belirtti.

KARŞILIĞINI ALACAKLARI BİR YATIRIM YAPACAKALAR


Yönetim olarak iki ana hedefleri bulunduğuna dikkat çeken Polat, bir yandan kulüp ekonomisini düze çıkarma adına kalıcı tedbirler alarak, acı reçetesi de olsa var olan çarpıklığı düzeltmeyi, diğer yandan da kulüp ekonomisinin motoru olan amiral gemileri futbol şubesinde bir sezonluk değil, uzun vadeli bir bakış açısıyla, kendilerini zorlayacak da olsa yıllar içerisinde karşılığını alacakları bir yatırım yapmayı amaçladıklarını vurguladı.

Galatasaray’ın bu çalışmalara ihtiyacı olduğunu gördüklerini vurgulayan Polat, şu ifadeleri kullandı: "Çünkü tespitimiz, Galatasaray’ın gelinen noktada buna ihtiyacı olduğu yönündeydi. Kısacası hiçbir şey olmamış gibi davranmak ve popülist politikaları takip etmek, kulübümüzü daha ağır bir noktaya götürebilirdi.

Bunun cesaret gerektiren bir karar olacağının da farkındaydık. Ve bu temel stratejik kararı doğrusu hiç çekinmeden verdim. Birinci hedefimiz açısından bakarsak, varmaya çalıştığımız hedef noktaya giden yolu çok kısalttığımızı güvenle söyleyebilirim. Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde tamamlamaya çalıştığımız şirket birleşmesi operasyonu ile 10 yıldır kulübümüzün yaşadığı en büyük sıkıntı tamamen ortadan kalkacaktır. Bu birleşmenin maliyetinin de umulanın çok altına tamamlanacak olması ayrıca sevindiricidir. Galatasaray, bugün ekonomik anlamda eskisinden de güçlü ve dimdik ayaktadır. Artık muhteşem görüntüsüyle ortaya çıkan yeni stadımız Türk Telekom Arena da yakın geleceğimizin imajını hepimize sunmaktadır."

"SONUÇLAR MUTLU ETMEMEKTEDİR AMA..."

Adnan Polat, Galatasaray Futbol Takımı’nın bu sezon aldığı sonuçların hiç kimseyi mutlu etmediğini dile getirirken, "Ancak ligin son döneminde takımımızda gördüğümüz oyun, geleceğe yönelik olarak neler yapabileceğimiz konusunda artık bir fikir belirtmektedir" dedi.

"Her ne kadar alınan sonuçlar tatmin edici olmasa da, geniş ve uzun vadeli bakabilenler, geleceğin Galatasaray’ının futbolunu, dünya futbol ekolüne yaklaşan oyun anlayışının ip uçlarını alabiliyorlar" ifadesini kullanan Polat, yazısını şöyle tamamladı: "Bu konuda tepkiler ne kadar çok olursa olsun, biz günlük yaşamamaya ve sabırlı davranmaya kararlıyız.

Yönetim olarak biz bu kararlığımızı bir kez daha herkese ilan ediyoruz. Bize inanın ve güvenin. Bunu yapabildiğimiz zaman, efsane takımların ve kadroların belli bir sürecin sonunda oluştuklarını hatırladığımız zaman, sabrımızın karşılığını alacağız.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEZONA GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARMIŞ OLARAK GİRECEĞİZ"


Başarı, bu süre sonunda gelir. Biz şimdi böyle bir süreçteyiz. Lig bitene kadar biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu sezonun sportif muhasebesini yapıyoruz. Bulunduğumuz durumun nedenlerini doğru tahlil edip önümüzdeki sezona gerekli dersleri çıkarmış olarak gireceğiz.

Alınacak bütün kararlarda bizim için Galatasaray’ın menfaatleri her zaman ön planda olacaktır. Bizim dışımızda olan nedenler de elbette gündemimizde bulunuyor. Ne yazık ki, bütün sezon yapıcı yaklaşımımızın ve desteğimizin karşılığında kaotik bir futbol düzeni ile yine baş başa kaldık. Yeni sezon başlamadan önce, bu konunun da enine boyuna tartışılmasını sağlayacak bir gündem maddesi oluşturulacaktır."

AA

Haberin Devamı