Gündem Polis 1 Mayıs'a hazırlanıyor

Polis 1 Mayıs'a hazırlanıyor

Paylaş
Polis 1 Mayıs'a hazırlanıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 33 yıl aradan sonra Taksim Meydanı'nda kutlanacak olan 1 Mayıs'a hazırlanıyor

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün Bayrampaşa'da bulunan yerleşkesinde 1 Mayıs'a hazırlanan polislere muhtemel olaylara karşı müdahale etme yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Hazırlıkların ardından polislere aşırı güç kullanımı konusunda seminer verildi. Taksim Meydanı'nda görev alacak polisler spor faaliyetlerine hız verirken bazı polislere de gözaltına alma usulleri anlatıldı.

GÖZALTI VE KELEPÇELEME

'Hat', 'Destekli hat' 'Çembere alma','Gözaltına alma' ve 'kelepçeleme' sırasında polislerin nasıl davranacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Uygulamalar sırasında görevli komiserin talimatlarını uygulayan polis ekipleri gösterici rolündeki meslektaşlarına plastik kelepçe taktı. Uygulamanın ardından polis köpekleri de bir gösteri yaptı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı Köpek Eğitim Merkezi'nde eğitilen doberman, K9 ve Hussky cinsi köpekler aldıkları eğitimler doğrultusunda eğitmenlerin komutlarını uyguladı.

Gösteri sırasında kapkaç yapan bir kişiyi de yakalayan köpeklerin, eğitmenlerin talimatlarına rağmen bu kişileri uzun süre bırakmadığı görüldü.

20 BİN POLİS GÖREV ALACAK

1 Mayıs 1977 yılında çıkan olaylarda 36 kişi hayatını kaybetmiş yüzlerce kişi de yaralanmıştı. 33 yıl aradan sonra Taksim Meydanı'nda kutlamalara izin verirken polis ekipleri de olası olaylara karşı hazırlık yapıyor.

Taksim Meydanı'nın girişlerine polis arama kontrol noktaları yerleştirilecek. Kutlamalara katılan herkes bu noktalardaki aramalardan sonra meydana girebilecek.

Kutlamalardan sorumlu Çevik Kuvvetten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Karabörk, polisin kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getireceğini belirterek, "Zorla alana girmeye çalışanlara karşı gerekli önlemler alınacak. Taksim Meydanı'nda kutlamak isteyen herkes rahat rahat bu bayramı kutlayacak. Biz her türlü önlemi aldık" diye konuştu.

Karabörk, 1 Mayıs'ta 6 bin 500'ü çevre illerden gelecek yaklaşık 20 bin polisin görev yapacağını söyledi.

Sinan BİLGİLİ-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL (DHA)

2