Gündem 'Polis, askeri yumrukladı'

'Polis, askeri yumrukladı'

Paylaş
'Polis, askeri yumrukladı'

Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, Bodrum Havaalanı'nda asker olan korumalarının polisler tarafından yumruklandığını söyledi

Balyoz iddianamesini kabul eden İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında yakalama kararı çıkardığı davanın 1 numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, İstanbul’a dönmek için gittiği Bodrum Havaalanı’nda gözaltına alınmıştı. Çetin Doğan’ın iki asker korumasıyla polisler arasında yumruklaşma yaşandığı ortaya çıktı. Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, Bodrum’da yaşananları şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Çıkış kapısında olay

“Havanın sıcak olması ve eşimin kalp rahatsızlığı nedeniyle uçakla gelmeyi tercih ettik. Bodrum Havaalanı VIP Salonu’na gittik. Biz orada otururken bir polis geldi ‘Hakkınızda yakalama kararı var’ dedi ve savcının talimatını beklediğini söyledi.

Bir türlü savcılarla bağlantı kurup talimat alamayınca uçağı kaçırdığımızı düşündük. Meğer uçak bekletiliyormuş. Biz de ‘Madem uçağı kaçırdık, karayoluyla gidelim’ dedik. Havaalanından ayrılmaya kalktığımız zaman çıkış kapısının kapatıldığını ve birçok polisin orada beklediğini gördük. Korumalarımız (iki koruma) arabadan indi ve kapıyı açtırmak istedi. Bunun üzerine polisler korumaların üzerine yürüdü, uzman çavuş olan korumayı tartakladılar. Sonra bir rütbeli polis arabanın yanına geldi ‘Kargaşadan dolayı özür dilerim, bu uçak gitse bile, sizi başka bir uçakla mutlaka bu akşam İstanbul’a göndereceğim, lütfen geri dönün’ dedi. Sonra tekrar VIP Salonu’na döndük. ‘İki dakika sonra da uçak kalkıyor’ dediler, uçağa bindik.”

Haberin Devamı

‘Uçaktaki polisi bilmiyorduk’

Uçağa bir de polisin bindiğini İstanbul’da inerken fark ettiklerini belirten Nilgün Doğan şöyle devam etti: “Uçağın merdivenlerinin yanında bir polis arabası vardı. Üç avukatımız bizi havalimanında bekliyordu. Ancak polis onları yanıltarak başka kapıya yönlendirmiş. Gerekçesini sorduğumda ‘Avukatlar basına haber veriyorlar, sizi korumak için böyle bir şey yaptık’ dediler. Ondan sonra eşim ‘Eve uğrayıp ilaçlarımı almam gerekiyor’ dedi. ‘Tamam’ dediler. Fakat eve uğramadan, ilaçlarını almadan doğruca emniyete götürmüşler.”

Yoğun bakımdan çıktı

Bodrum’da gözaltına alınan Çetin Doğan İstanbul’a getirildikten sonra sağlık kontrolü için önce Adli Tıp’a götürüldü. Doğan’ın durumunun ciddi olması üzerine, Adli Tıp’tan Çapa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Burada yapılan muayene neticesinde de Çetin Doğan, “yoğun göğüs ağrısı, tansiyon dengesizliği ve kan tahlillerine göre kalp krizi riski taşıdığı” gerekçesiyle tedavisinin fakültede olamayacağına karar verilerek, Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Geceyi burada yoğun bakımda geçiren Doğan, dün öğleden sonra normal servise alındı. Çetin Doğan’ın tedavisi normal serviste devam ediyor. Odanın kapısında ise bir polis memuru bekliyor.