Gündem Polis çeteyi tuzağa düşürdü

Polis çeteyi tuzağa düşürdü

Paylaş
Polis çeteyi tuzağa düşürdü

Polis çeteyi tuzağa düşürdü

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal’ın evini soydukları iddiasıyla daha önceden yakalanan Bülent G.’nin başında bulunduğu hırsızlık çetesi, Florya’da bir evden Shih-Tzu cinsi bir köpek çaldı. Çeteyi çökertmek için bekleyen polis, büyük operasyon öncesi baskın düzenleyerek eve giren iki hırsızı yakaladı ve köpeği kurtardı. Polis ana operasyonun bozulmaması için hırsızların tesadüfen yakalandığı havası verdi.

Haberin Devamı

ÇIKINCA ÇETE KURDULAR

Semra Özal’ın İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan evinden, 2 Ekim 2009'da ziynet eşyaları çalındı. Olayın ardından yürütülen çalışmalarda, olayın failleri oldukları ileri sürülen Bülent G., Mete S., Kudbettin A. 23 Ekim 2009'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cezaevinden bir ay tutuklu kalan 3 zanlı ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, tutuksuz olarak yargılamaları süren 3 zanlının birlikte bir hırsızlık çetesi kurduklarını tespit etti. Bunun üzerine bu kişileri yakın takibe alan ekipler, birlikte çalıştıkları iddia edilen çete üyelerinin isim ve adreslerini tek tek tespit etti.

Haberin Devamı

KÖPEK HIRSIZLARI TUTUKLANDI

Takip sırasında hırsızlık şebekesi 14 Mayıs 2010'da Yeşilyurt’ta girdikleri evden 750 bin liralık ziynet eşyası ile evde bulunan Shih-Tzu cinsi bir köpek çaldı. Dedektifler, köpeği çalan 2 kişiyi operasyonla yakaladı. Ana operasyonun bozulmaması için büyük bir gizlilik içinde yapılan baskında gözaltına alınan iki kişi çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Köpek de zanlıların saklandığı evde bulunarak sahibine teslim edildi. Polis ana operasyonun bozulmaması için yakalanan hırsızları suç ortaklarını sormadı. Böylece çete üyeleri, arkadaşları iki kişinin tesadüfen yakalandığını sandı. Bir operasyon ihtimali üzerinde durmadı.

Cuma sabahı İstanbul ve Diyarbakır’da, 40 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, çete liderleri Bülent G.’nin de aralarında bulunduğu biri kadın 26 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların keşif yaptıkları evlere girdikleri belirlendi.

İL İL DOLAŞTILAR

Polis tarafından teknik takibe alınan şebeke elemanlarının yakalanmamak için il il dolaştıkları ortaya çıktı. Şebeke üyelerinin birkaç arkadaşlarının İstanbul’da yakalanmalarının ardından Bülen G.’nin talimatıyla önce Antalya’ya daha sonra Alanya’ya son olarak da grup olarak Diyarbakır’a giderek organize bir şekilde hırsızlık yaptıkları tespit edildi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları süren zanlılardan 9’u işlemlerinin bitmesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Daha önceden Semra Özal’ın evinden hırsızlık yaptıkları için yakalanan Bülent G., Mete S. ve Kudbettin A.’nın da aralarında bulunduğu 17 kişinin ise sorgularına devam ediliyor.

DEMİRLERDEN TIRMANDILAR

Hırsızlar, 3 Ekim 2009'da nöbetçi polis uyurken duvardan atlayarak Semra Özal'ın villanın bahçesine girmiş, pencere demirliklerinden tırmanarak ikinci kata girmişti. Semra Özal ile hizmetçisinin uyuduğu sırada pırlanta, altın yüzük ve bileklik gibi ziynet eşyalarının bulunduğu kutuyu alan hırsızlar, hizmetçiye ait dizüstü bilgisayar ve cep telefonunu da çalmıştı. Polisin, 22 Ekim 2009'da düzenlediği operasyonda 11 kişi yakalanmıştı. Sorgulanan bu kişilerden 5'inin Semra Özal'ın villasına girdiği belirlenmişti. Hırsızlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı. Girdikleri evin Semra Özal'a ait olduğunu ertesi gün gazetelerden öğrenen hırsızlar, beze sardıkları ziynet eşyalarını çete üyesi İbrahim D.’nin Şanlıurfa'daki evinin bahçesine gömmüştü.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı