Siyaset Polis eski DTP'liler için BDP binasında
Paylaş
Polis eski DTP'liler için BDP binasında

Polis eski DTP'liler için BDP binasında

Sabah saatlerinde, haklarında, ‘zorla ifade vermeye götürülme kararı’ bulunan eski DTP milletvekillerinin sorgulanmak üzere alınması için, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP’nin) Genel Merkez binasına gelen polis, ellerinde dosyalarla geldikleri BDP’den yine aynı dosyalarla ayrıldı.

Haberin Devamı

Genel Merkezde bulunmayan milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş hakkında görüldükleri yerde yakalama emri çıkarıldı.

TUĞLUK VE DEMİRTAŞ: İFADE VERMEYE GİTMEYECEĞİZ
DTP'nin Diyarbakır Milletvekilleri Selahattin Demirtaş ile Aysel Tuğluk, haklarındaki 'Zorla ifadeye götürülme kararına' rağmen ifade vermeye gitmeyeceklerini açıkladı.

DTP'nin kapatılması ve kendisine 5 yıl siyasi yasak kararı verilmesinden sonra mahkemeye ifade vermeye gideceğini söyleyen Tuğluk, tavır değiştirerek, gerekçeli karar Resmi Gazete'de yayımlanıncaya kadar ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi.

Bugün duruşması olan Selahattin Demirtaş, ifade vermeye gitmeyeceğini belirterek, "Bu sorun Meclis'in sorunudur. Meclis, bu işe çözüm olmadıkça kendi kararımızla mahkemeye gitmeyeceğizi daha önce söylemiştik. Diyarbakır'dayım ve ifade vermeye gitmeyeceğim. Eğer zorla götürmek istiyorlarsa buyursun gelsinler."

Haberin Devamı