Gündem Polis, göstericilere bayrak açtı

Polis, göstericilere bayrak açtı

Paylaş
Polis, göstericilere bayrak açtı

Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etmek isteyenler Silopi'de gösteri yaptı. Bir polis, göstericilere doğru Türk Bayrağı açtı

YSK’nın Hatip Dicle’nin milletvekilliğini düşürmesinden sonra Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün akşam saatlerinde protesto gösterileri yapıldı. İlçenin Cudi ve Nuh mahalelerinde bir araya gelen yüzlerce kişi izinsiz gösteri yapmak isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Haberin Devamı

Polisin gaz bombaları ve basınçlı su sıktığı gruplar, havai fişekler, molotof kokteyli ve taşlarla karşılık verdi. Çevik Kuvvet ekiplerinin attığı gaz bombalarından mahale sakinleri de etkilendi.

İlçede geç geç saatlere kadar süren olaylar sırasında ’Akrep’ adı verilen bir polis panzerinin kapısını açan sivil kıyafetli bir polis memuru açtığı Türk bayrağını göstericilere doğru salladı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5658","5658","201106","5658-7.jpg");

Daha sonra panzerden inen maskeli polis memuru Türk bayrağını bu kez göstericilere doğru iki eliyle açtıktan sonra üzerlerine gaz bombası attı.

Bunun üzerine göstericiler de yeşil, sarı, kırmızı renklerden oluşan flamalar açtıktan sonra atılan gaz bombalarının boş kovanlarıyla yere "Apo" diye yazıp örgüt lehine sloganlar attı.

DHA

Haberin Devamı