Gündem Polis kanlı cinayeti çözdü ama...

Polis kanlı cinayeti çözdü ama...

Paylaş
Polis kanlı cinayeti çözdü ama...

Polis kanlı cinayeti çözdü ama...

Edirne’de şubat ayında, evinde çok sayıda bıçak darbesi ile öldürülmüş olarak bulunan Seniha Yokuş’un (65) katil zanlısının, olaydan 8 gün sonra annesinin öldüğü hastanenin 7. katından atlayarak intihar eden tıp fakültesi öğrencisi, eski kiracısı Ahmet Murat Gürakar (31) olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, 16 Şubat 2011 Çarşamba günü Şükrüpaşa Mahallesi, Mürsay Sitesi’ndeki evinde yalnız yaşayan Seniha Yokuş’tan bir süredir haber alamayan komşuları durumu polise haber vermiş, polis Yokuş’u vücudunda 100’den fazla bıçak darbesi ile öldürülmüş halde bulmuştu.

Kapıda zorlama izine rastlayamayan polisler, çok sayıda kişinin ifadesine başvurmuş ve şehirler arası otobüs terminalinin tuvaletinde üzerinde kan lekesi olan ekmek bıçağı elde etmişti.

Cinayete kurban giden kadının sol göğsünde 60’a yakın bıçak yarası tespit edilmesiyle, poliste olayı insan anatomisini bilen ve kandan rahatsız olmayan bir kişinin yaptığı görüşü oluştu.

Polis, yaşlı kadının kiracısı olan ve annesi ile birlikte kaldığı evi çöp eve dönüştüren, evden mahkeme kararıyla çıkartılan Ahmet Murat Gürakar’ın olay günü Edirne’de bulunduğunu tespit etti. Şizofreni tedavisi gören ve rahatsızlığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıftayken eğitimini donduran Gürakar’a ulaşmak isteyen polis, zanlının, 24 Şubat’ta annesinin tedavi görürken hayatını kaybettiği İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 7. katından atlayarak intihar ettiği haberini aldı.

Haberin Devamı

Olay yerinden alınan kan ve doku örnekleri, intihar eden Gürakar’ın doku örnekleriyle birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis laboratuvarına gönderildi.

Yapılan kriminal inceleme sonucunda olay yerinden alınan kan ve doku örneklerinin Gürakar’a ait olduğu belirlendi.
Cinayet, zanlı ve olay yerinden alınan kan ve doku örneklerinin uyuşmasıyla çözüldü ancak zanlının intihar etmesi nedeniyle dosya kapandı.