Gündem Polis kılıktan kılığa girecek

Polis kılıktan kılığa girecek

Paylaş
Polis kılıktan kılığa girecek

Noel Baba'dan piyango satıcısına kadar birbirinden farklı kılıklara girecek olan polisler Beyoğlu'nda yılbaşı gecesi boyunca görev yapacak

Yılbaşı öncesi İstanbul Beyoğlu’nda hazırlık yapan timler gasp, sözlü ve elle taciz, hırsızlık, kavga ve çeşitli suçları önlemek amacıyla İstiklal Caddesi’nde tatbikat yaptı.

Haberin Devamı

2 BİN 200 POLİS GÖREVLENDİRİLECEK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yılbaşı gecesi için sadece Taksim’de 2 bin 200 polis görevlendirdiği öğrenildi. Taksim ve Nişantaşında hemen hemen her sokak başında Çevik Kuvvet, Yunus ve diğer resmi polis ekipleri gruplar halinde bekleyecek.

KAMERALAR ÇOĞALTILDI

Asmalı Mescit, Balo Sokak ve Nevizade gibi eğlence yerlerinin yoğun olduğu yerlerde özellikle Güven Timleri ve diğer resmi polisler hazır bulunacak. Ekipler simitçi, kestaneci, noel baba ve seyyar satıcı kılığında gezecek.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4383","4383","201012","4383-3.jpg");

MOBESE KAMERALARININ SAYISI ARTTIRILDI

Beyoğlu’ndaki bütün MOBESE kameralarına bakım yapıldı ve sayıları artırıldı.Taksim meydanındaki 4 noktaya HD kayıt yapan kameralar yerleştirildi. Bu kameralar sayesinde olaylara karışanlar kolaylıkla tespit edilecek ve anında yakalanabilecek.

Haberin Devamı

HD KAMERALAR İLE ANINDA EŞGAL TESPİTİ YAPILACAK

HD kayıt yapan, zoom girebilen ve 360 derece dönebilen kameraların objektifi şüphelileri takip edecek. HD kayıt özelliği sayesinde görüntü kalitesi daha üst seviyede olacak ve net fotoğraf alınabilecek. Eşgal tespiti kolaylıkla yapılabilecek. İstiklal Caddesi’ndeki 68 kamera anında kayıt yapacak ve görüntüler Taksim Meydanı’ndaki MOBİL izleme aracına aktarılacak, suça karışanlar kalabalık arasındaki görevli polislere bildirelecek. Bu uygulamalarla taciz ve yankesicilik olaylarının önüne geçilmesi hedefleniyor.