Gündem Polis maaşların çalan çete yakalandı

Polis maaşların çalan çete yakalandı

Paylaş
Polis maaşların çalan çete yakalandı

Beylikdüzü'nde bir bankaya ait ATM cihazına yerleştirdikleri kopyalama cihazıyla işlem yapan kişilerin hesaplarını boşaltan Bulgaristan uyruklu 3 kişi yakalandı

Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü Atrium Alışveriş Merkezi önünde bulunan bir bankaya ait (Vakıfbank) ATM cihazını kullanan kişilerin hesaplarının bir süre sonra boşaltıldığını öğrendi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler yaptıkları çalışma sonucunda yabancı uyruklu kişilerin kimliğini belirledi. 28 Haziran 2011 günü Büyükçekmece’de tespit edilen adrese düzenlenen operasyonda Kalın M.D., (38) ile Teodor M.M. (38) gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda 1 adet kart kopyalama düzeneği, 1 cep telefonu, 1 el kamerası, 11 kredi kartı, kopyalama düzeneğini bankamatiğe yerleştirmeye yarayan malzemeler ve bir miktar para ele geçirildi.

Bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda zanlıların suç ortağı Georgi I.K., (33) de 29 Haziran 2011 günü Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurtdışına çıkmak üzereyken yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulama sonucunda edinilen bilgiye göre zanlılar, ATM cihazına yerleştirdikleri kopyalama cihazıyla işlem yapan kişilerin bilgilerini çalıp ikiz kart oluşturuyorlardı.

Bu ikiz kartlarla da kamu görevlilerinin maaşlarının yattığı dönem de erkenden gidip paraları çekiyorlardı. Zanlıların özellikle aralarında polislerin de bulunduğu kamu görevlilerini seçtiği öğrenildi.

Yetkililer, zanlıların bu yöntemi kullanarak yaptıkları soygunun boyutunun belirlenmesi için araştırmanın sürdüğünü belirtti.Emniyette işlemleri tamamlanan 3 zanlı Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Elvan EZBER/DHA