Türkiye (Son Dakika) Polis müdürü operasyonda kalp krizinden öldü

Polis müdürü operasyonda kalp krizinden öldü

Paylaş
Polis müdürü operasyonda kalp krizinden öldü

Edirne'de bir eve operasyon yapan ekibin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, kalp krizi geçirerek olay yerinde hayatını kaybetti

Olay, saat 01.00 sıralarında Menzilahır Mahallesi'nde meydana geldi. 155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbarda, 2 kadının yaşadığı eve kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla ateş edildiğini bildirildi. Bunun üzerine Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Özcan Karakaşoğlu ve Mehmet Ali Uzun resmi polis otosu ile olay yerine geldi. Saldırının gerçekleştiği evin önünde polisler inceleme yaptığı sırada çevrede toplanan kalabalık arasındaki şüpheli Özgür Çiçek, tabancasıyla inceleme yapan güvenlik güçlerinin üzerine 7 el ateş açarak kaçtı.

Haberin Devamı

Saldırganın silahından çıkan kurşunlardan biri polis memuru Karakaşoğlu’nun bacağına, diğeri ise polis memuru Mehmet Ali Uzun’un kasığına isabet etti. Yaralı polis memurları telsizle meslektaşlarından destek ve ambulans istedi. Yaralı polislerin yardım çağrısı üzerine olay yerine ambulanslar ve takviye polis ekipleri sevk edildi. Karakaşoğlu ve Uzun, Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

’YAKALAYIN’

Operasyonu telsizden takip eden Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, meslektaşlarının yaralanması üzerine Edirne Devlet Hastanesi’ne geldi. Yaralı polisleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan ve sağlık durumları hakkında bilgi alan Emniyet Müdürü Baştuğ, tüm ekiplere saldırganın yakalanması için talimat verdi.

Haberin Devamı

YERE YIĞILDI

Mahallede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, şüpheli Özgür Çiçek’in saklandığı evi tespit etti. Ardından Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan koordinatörlüğündeki ekip Çiçek’in saklandığı eve operasyon için gitti. Polisler evde saklanan saldırgana teslim olması yönünde çağrı yaptı, ancak karşılık alamadı. Bunun üzerine polisler koçbaşı ile evin kapısını kırdığı sırada, kalp hastası olduğu belirtilen Emniyet Müdür Yardımcısı Turan fenalaşarak yere yığıldı. Meslektaşları tarafından Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Turan’ı yaşama döndürmek mümkün olmadı.

Silahlı saldırıdan 4 saat sonra Özgür Çiçek, kapıyı koçbaşı ile kırarak içeri giren polisler tarafından gözaltına alındı.

MESLEKTAŞLARI HASTANEYE KOŞTU

Edirne Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine geçtiğimiz yıl Agustos ayında Erzurum’dan atanan, eşi de polis olan 2 çocuk babası 23 yılık polis Ertan Nezihi Turan’ın ölüm haberini alan meslektaşları hastaneye akın etti. Eşinin ölüm haberini alan polis memuru Velda Turan da Edirne Devlet Hastanesi’ne geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken kadını meslektaşları sakinleştirmeye çalıştı.


Edirne Valisi Hasan Duruer de sabah saatlerinde Edirne Devlet Hastanesi’ne gelerek gece operasyon sırasında şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Turan’ın eşi ve Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’a başsağlığı diledi ve olayla ilgili bilgi aldı. Vali Duruer ardından da, dün gece operasyon sırasında yaralanan polisleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde buludu. Edirne Valisi Duruer, Emniyet Müdür Yardımcısı Turan’ın kalp krizi geçirerek şehit olduğunu belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Dün akşam bir hadise oldu. Polislerimize ateş edildi, iki polis bacağından yaralandı. Failleri yakalamak üzere mahalleye gidildiğinde müdür yardımcılarımızdan bir arkadaşımız geçirdiği kalp krizinden hayatını kaybederek şehit oldu. Bu asayişin sağlamasında polislerimiz gece gündüz demeden gayret gösteriliyor. Evlerimizde rahat uyuyabilirsek onların sayesindedir."

Gözaltına alındıktan sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheli Özgür Çiçek’in sorgusu ise sürüyor.

DHA