Gündem Polis ÖSYM'yi bastı

Polis ÖSYM'yi bastı

Paylaş
Polis ÖSYM'yi bastı

KPSS'de kopya iddiaları üzerine polis ÖSYM'ye baskın yaptı ve soruları hazırlayan komisyon üyelerinin bilgisayarlarına el koydu

KPSS’de kopya çekildiği iddiasında yeni gelişme: Polis, ÖSYM’ye baskın yaptı ve sınav sorularını hazırlayan komisyon üyelerinin odalarındaki bilgisayarlara el koydu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını ertelemesine neden olan KPSS’de kopya çekildiği iddiası ile ilgili soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ÖSYM’ye polis baskın yaptı.

Milliyet gazetesinde Tolga Şardan imzasıyla yayımlanan habere göre polis, sınav sorularını hazırlayan komisyon üyelerinin kurumda kullandıkları odadaki bilgisayarlara el koydu. Ayrıca, yine savcılık kararıyla komisyon üyelerinin kullandıkları cep telefonları üzerinde izleme incelemesi başlatıldı.

YÖK’ün, kopya çekildiği ihtimalinin güçlü olduğu yönündeki saptamasını paylaştığı savcılık, kopyanın, sınav sorularının ÖSYM görevlilerince sızdırılmış olabileceği yönündeki iddiayı esas alarak, ÖSYM’ye polis baskını yaptırdı.

Soruşturmayı yürüten Savcı Şadan Sakınan, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne talimat vererek özel ekip hazırlattı. Ankara Emniyeti’nin bilişim uzmanlarından oluşan özel ekip öğleden sonra ellerinde savcılık ve mahkeme kararıyla ÖSYM’ye giderek KPSS sınavı için soru bankasını oluşturan komisyon odasında, komisyon üyelerince kullanılan bilgisayarlara el koydu.

Bilgisayarların tümünün imajları kopyalanarak, geçmişe dönük bütün bilgiler yedeklendi. Odadaki 6 bilgisayardan, yurt geneline internet yoluyla soru ya da bilgi dağıtılıp dağıtılmadığı, bu imajlar üzerinden incelenecek ve detaylı araştırılacak.

Cep incelemesi yapılacak

Savcılık komisyon üyelerinin bilgisayarlarının yanısıra kullandıkları cep telefonlarının son dönemde yaptıkları görüşmelerin incelenmesi için mahkeme kararı çıkarttı. Böylece şüpheli telefon bağlantısı olup olmadığı gün ışığına çıkartacak.

Bu arada, MEB’in öğretmen atamalarının ertelenmesi yönündeki kararın alınmasında Cumhurbaşkanına bağlı çalışan Devlet Denetleme Kurulu’nca yapılan uyarının etkili olduğu anlaşıldı.

(Milliyet)

Haberin Devamı