Gündem Polis Taksim'de kuş uçurtmayacak

Polis Taksim'de kuş uçurtmayacak

Paylaş
Polis Taksim'de kuş uçurtmayacak

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim'deki yılbaşı kutlamalarında geniş güvenlik önlemi alınması talimatı verdi

Çapkın’ın uluslar arası basın ve ajansların Taksim’deki yılbaşı kutlamalarını haber olarak servis ettiği ve taciz görüntülerinin ülke imajını zedelediği için ekiplerin duyarlı olmasını istediği öğrenildi.

Bu kapsamda, yeni yıl kutlamaları sırasında Taksim Meydanında, olası olaylara karşı çeşitli birimlerden oluşan bin 500 polisin görev alması kararlaştırıldı.

Kutlamalarda, yankesicilik, hırsızlık ve taciz olaylarına yönelik 300 kişiden oluşan Güven Timinin simitçi, sucu, ve çeşitli meslek guruplarını içeren görüntüleriyle görev yapacağı ifade edildi.

YENİ 5 KAMERA EKLENDİ

Taksim Meydanı ve çevresini 4 sabit açılı, 1 döner kamera ile takip eden polis, yılbaşı öncesi bölgeye 1'i döner kamera olmak üzere 5 yeni kamera daha ekledi.

Alınan önlemlere uydu bağlantılı seyyar araçların da katılacağı belirtildi. İstanbul'da, Beyoğlu Taksim, Bakırköy Meydanı, Şişli Nişantaşı ve Kadıköy Meydanı ile Bağdat Caddesi'nde yapılanacak kutlamalarda da benzeri tedbirlerin alınacağı öğrenildi.