Ekonomi Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis hayatını kaybetti

Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis hayatını kaybetti

Paylaş
Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis hayatını kaybetti

Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis hayatını kaybetti. Necmettin Bitlis'in bir süredir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi

Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis bir ay kadar önce özel bir hastanede tedavi görmeye başladı. Dün gece vefat ettiği öğrenilen Necmettin Bitlis için cenaze töreni Perşembe günü düzenlenecek.

Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Necmettin Bitlis, Feriköy'deki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Türk boya endüstrisinin köklü şirketlerinden Polisan’ın Yönetim Kurulu Başka Necmettin Bitlis, Türkiye’de kendi sektöründe birçok yeniliğe imza atarken, yaptığı çalışmalarla da hep gündemde olmuştu.

SANAYİ DEVLERİNDEN BİRİNİ YARATTI


Necmettin Bitlis'in 1964 yılında temelini attığı Polisan Boya, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde yer alıyor. İso 500 listesinde 317'incı sırada yer alan Polisan Boya'nın yüzde 50 hissesi geçen yıl Japon devi Kansai'ye satılmıştı. Bu satış kararı sonrası şirketin adı Polisan Kansai Boya San. ve Tic. A.Ş.olarak değiştirilmişti.


TİCARET LİSESİ MEZUNU


1 Aralık 1928’de Malatya’da dünyaya gelen işadamı Bitlis, öğrenimini ticaret lisesinde tamamladıktan sonra çalıșma hayatına 1955 yılında bașladı. Polisan Holding Yönetim Kurulu Bașkanlığı görevini sürdüren Necmettin Bitlis aynı zamanda; Polisan Kimya, Poliport, Polisan Tarım, Polisan Yapı, Șark Mensucat Yönetim Kurulu Bașkanlığı, Polisan Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu. Ayrıca Malatya Eğitim Vakfı’nın Kurucu Üyesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Müteșebbis Heyeti Bașkanı ve TÜSİAD üyeliği yapıyordu.

Haberin Devamı