Gündem Polise 322 bin liralık zimmet davası

Polise 322 bin liralık zimmet davası

Paylaş
Polise 322 bin liralık zimmet davası

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Polis Eğitim ve Kongre Merkezi (PEKOM) muhasebe ve satın alma bölümünde çalışan polis memuru H.A. hakkında 332 bin 836 lirayı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle dava açıldı

Emniyette susma hakkını kullanan tutuklu polis memuru H.A., savcılıkta suçlamaları reddederek zimmetine geçirdiği iddia edilen parayı evlenen polislerin düğün takıları, düğün orkestrası ve polislerin doğum günleri için pastalar alındığını, bu harcamaların da belgesiz olarak yapıldığını savundu.

Haberin Devamı

İstanbul Beylerbeyi, Ortaköy ve Merter’de bulunan polis evleri ile mitinglerde ve gösterilerde polislere kumanya tedarik eden PEKOM’da 2009’dan bu yana muhasebe ve satınalma elemanı olarak görev yapan polis memuru H.A., hakkında, polisevine ait 332 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye yansıyan bilgilere göre H.A.’nın lüks yaşantısı mesai arkadaşlarının dikkatini çekti. Lüks yaşantısı ile maaşının uyuşmadığını düşünen mesai arkadaşları, bu durumu üstleri ile paylaştılar.

Üstlerinin talimatı ile H.A.’nın işlemlerini inceleyen mesai arkadaşları, ilk etapta polis evleri ile ticari ilişkisi bulunan Temaş Gıda isimli firmaya 31 Aralık 2013 tarihinde ödenmiş görünen yaklaşık 235 bin TL’nin aslında hiç ödenmediğini tespit ettiler. Yapılan incelemede H.A.’nın bu firmaya ödemiş gibi gösterdiği 235 bin 598 lirayı zimmetine geçirdiği belirlendi.

Haberin Devamı

POLİS EVi HASILATINI ZİMMETİNE GEÇİRDİ İDDİASI

Ardından PEKOM’un çalıştığı mali müşavirler H.A.’nın kurum adına yaptığı ödemeleri inceledi. LOG kayıtları üzerinde yapılan incelemede H.A.’nın 235 bin 598 liranın dışında Beylerbeyi ve Ortaköy polis evlerinden gelen 2014 yılı ilk yarı hasılatının 87 bin 238 lira tutarındaki kısmını da PEKOM’un hesabına aktarmadığı, zimmetine geçirdiği tespit edildi.

TAKI HARCAMASI

Poliste susma hakkını kullanan H.A., savcılık sorgusunda suçlamayı kabul etmedi. H.A., polislerin düğünleri için alınan takılar nedeni ile açığın oluştuğunu savundu. H.A., "Düğünde polislerden oluşan müzik gurubuna belgesiz ödeme yapılıyordu. Tayin edilen polislere alınan hediyeler, doğum günü pastaları belgesiz olarak yapılıyordu" iddiasında bulundu.

LÜKS YAŞANTI ELE VERDİ

Savcılık tarafından tanık sıfatı ile dinlenen H.A.’nın mesai arkadaşı polis memuru M.Ö., H.A.’nın sadece memur maaşı aldığı halde maaşı ile uyuşmayan bir hayat sürdüğünü, bu durumu üstleri ile paylaştığını söyledi. M.Ö. amirlerinin talimatı ile H.A.’nın işlemlerini incelediğinde Temaş’a ödenmiş görünen 150 bin liranın aslında ödenmediğini öğrendiğini belirtti.

Haberin Devamı

'EVİMİ ARABAMI SATIP ÖDEYECEĞİM’

Tanıklardan emniyet amiri S.Y. de 150 bin liranın sorulması üzerine H.A.’nın, "Bana zaman tanıyın, evimi ve arabamı satacağım bu açığı kapatacağım" dediğini öne sürdü.

H.A., "Nitelikli zimmet" suçundan 17 Temmuz 2014 tarihinde tutuklandı.

18 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANIYOR

İddianameyi hazırlayan Bakırköy Memur Suçları Bürosu Savcısı Sabri Yılmaz, H.A. hakkında "Nitelikli zimmet" suçundan 7.5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı Yılmaz İddianamede, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir kurum olan PEKOM’da görev alan H.A.’nın kadrolu polis memuru olarak İstanbul’da bulunan 3 polis evinin genel koordinatörü olarak tüm ödemelerin yapılmasından sorumlu olduğunu belirtti. Savcı Yılmaz iddianamede, H.A.’nın görevi ve sorumluluğunda bulunan muhasebe kayıtlarında gerçeğe aykırı veri girişi yaparak toplamda 322 bin 836 lirayı ‘mal edindiğini’ iddia etti.

Haberin Devamı

Yüksel KOÇ / DHA