Gündem Polise Arapça ve Kürtçe kursu

Polise Arapça ve Kürtçe kursu

Paylaş
Polise Arapça ve Kürtçe kursu

Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği'nin hazırladığı proje kapsamında, kentte görev yapan polis memurlarına, Kürtçe ve Arapça kursu verilmeye başlandı

Siirt Emniyet Müdürü Murat Ekizoğlu, "Siirt’te yaşayan Kürt ve Arap vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek, sağlıklı iletişim kurulabilmesi amacıyla bu projeyi başlattık" dedi. Bu Bölgede yaşıyorsanız, bu bölgenin dilini bilmek zorundasınız" dedi.

Haberin Devamı

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, kentte görev yapan polis memurlarına, 25 gün sürecek Kürtçe ve Arapça kursu vermeye başladı. Kursu ziyaret eden Siirt Valisi Ahmet Aydın ile Emniyet Müdürü Murat Ekizoğlu, okul öncesi öğretmeni Suna Özdemir tarafından verilen Kürtçe ve Arapça kursuna eşlik etti. Vali Aydın, öğretmen Özdemir’e, "Seni seviyorum nasıl denir?" diye sordu. Özdemir de Kürtçe, "Ez ji te hez dikim" dedi. Vali Aydın da, bunu tekrarlayarak kursa eşlik etti.

Siirt Emniyet Müdürü Murat Ekizoğlu, turistik bölgelerde görev yapan güvenlik görevlilerine yabancı dil kursu verildiğini hatırlatarak, "Bu bölgede yaşanıyorsa ve bu bölgede Kürtçe ve Arapça konuşuluyorsa, polis memurlarımız da bu dilleri bilmek zorundadır. Bu kursa tüm polis personeli davetlidir. İsteyen memurumuz gelip gerekli kursu alabilecek.

Siirt’te yaşayan Kürt ve Arap vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek, sağlıklı iletişim kurulabilmesi amacıyla bu projeyi geliştirdik. Toplum Destekli Şube Müdürlüğümüzce gönüllük esasına dayanan, kadromuzda görevli arkadaşlarımız bu kurslara katılabilecek. Pazartesi günleri Kürtçe, Perşembe günleri de Arapça olmak üzere haftada birer saat Kürtçe ve Arapça kurslarını vereceğiz. 25 gün sürecek kurs sonunda arkadaşlarımıza sertifika verilecek. Böylece halkla iletişim daha kolay sağlanacak" dedi.

DHA

Haberin Devamı