Gündem Polise askerlik muafiyeti geliyor

Polise askerlik muafiyeti geliyor

Paylaş
Polise askerlik muafiyeti geliyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polislerin askere gitmemesi ya da kısa askerlikten sonra görevine dönmesi yönünde çalıştıklarını söyledi

30 bin yeni kadro açıldı

Haberin Devamı

Bazı Kanunlarda ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapan Yasa Teklifi, TBMM’de kabul edildi.

Atalay, yasayla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 30 bin kadro verileceğini, bunun 20 bininin polis ataması için, 10 bininin de ‘kıdemli başpolis’ ve ‘başpolis’ için kullanılacağını söyledi.

Maaş ve emeklilik avantajı

Kıdemli polislik, başpolislik ve bu konudaki yeni rütbeleme için 10 bin kadro tahsis edildiğini ifade eden Beşir Atalay, “Başpolislik ve kıdemli başpolislik uygulamasıyla polislerimize bir imkân temin edildi.

Polislerimizde emekli olana kadar hiçbir değişiklik olmuyordu artık rütbeleri olacak. Böyle bir kademelenme olacak. Bu, onlara hem maaş imkânı sağlayacak hem de emekliliklerini 55 yaşına kadar uzatmış olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

25 bin öğretmen alınacak

Polis meslek eğitimine alınacaklarda yaş sınırı 27’den 28’e çıkarılacak. Askerliğini yapanlarda 29 olan yaş sınırı ise 30 olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaç duyarsa en az 10 yıl görev yapan veya 35 yaşından gün alan polis memurları arasından ‘başpolis memuru’ kadrolarına, 6 yıl başpolis memuru olarak çalışanlar arasından da ‘kıdemli başpolis memuru’ kadrolarına atama yapılabilecek. Yasa ile ayrıca bu yıl 25 bin öğretmen alınacak.