Gündem Polise atacakları bomba erken patladı

Polise atacakları bomba erken patladı

Paylaş
Polise atacakları bomba erken patladı

Adana'da eylemci çocuklar polise el yapımı bomba atmaya hazırlanıyordu. Bomba erken patlayınca çocuklar yaralandı. Yaralılar arasında BDP Merkez Seyhan İlçe Başkanı Refik B.'nin yeğeni de var


Adana'da terör örgütü yandaşlarının düzenlediği izinsiz gösteride, 4 eylemci çocuğun yaralanmasıyla sonuçlanan maytap ve çiviyle hazırlanan bombanın patlama anı, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Dün gece Ova Mahallesi 2'nci Sokak'ta toplanan ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 20 kişilik grup, terör örgütü lehine sloganlar atarak, güvenlik tedbiri alan polisi taşlamaya başladı. Yolu taşlarla kapatan grup, trafiği kesmeye kalkınca polis, göstericilere müdahale ederek su ve biber gazı sıkarak dağıttı. Ancak maytaplardan hazırlanan ve içinde konulan metal parçaları ile parça tesirli hale getirilen patlayıcı, bunu polise atmak isteyen bir eylemcinin elinde patladı.

Haberin Devamı

YARDIM EDEN POLİSİ DE TAŞLADILAR


Patlamada yaralı olabileceğini düşünerek, hastaneye götürmek isteyen polise taş atmaya devam eden göstericiler bir süre sonra dağıldı. Yaralılara ulaşmak için hastaneleri kontrol eden polis, parmaklarının bazıları kopan 17 yaşındaki A.B. ve ağır yaralanan 15 yaşındaki A.Ç.’yi özel bir tıp merkezinde bularak Balcalı Hastanesi’ne kaldırdı. Yine aynı patlama hafif yaralanan 17 yaşındaki F.Ö. ve 16 yaşındaki S.K. da Adana Numune Hastanesi’ne pansuman için başvurunca yakalandı.
Ağır yaralanan şüphelilerden A.B.’nin, BDP Merkez Seyhan İlçe Başkanı Refik B.’nin yeğeni olduğu ortaya çıktı. A.B.’nin daha önce polise taş atmaktan tutuklandığı, Taş Atan Çocuklar Yasası’ olarak bilinen 6008 Sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın çıkmasıyla serbest kaldığı, 31 Ağustos’taki terör örgütü lehine yapılan gösteride de molotof ve havai fişekle saldırı iddiasıyla gözaltına alınıp, savcılıkça salıverildiği belirtildi.
Bombanın patlamasını araştıran Adana polisi, bir işyerinin güvenlik kamerasının patlama anını saniye saniye kaydettiğini belirledi. Görüntülerde, sokakta koşuşan kişilerin patlamanın olduğu, alev ve kıvılcımların çıkmasıyla eylemcilerin kaçıştığı görülüyor.
Polis, patlama ile ilgili soruşturmayı sürdürürken, geçtiğimiz günlerde de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, maytaptan yapılan bomba düzenekleri ve çok sayıda maytap ele geçirmişti.

ADANA, (DHA)

Haberin Devamı