Gündem Polise atmak istediği bomba elinde patladı

Polise atmak istediği bomba elinde patladı

Paylaş
Polise atmak istediği bomba elinde patladı

Adana'da Hamdullah Ç.'nin, bölücü terör örgütü lehine düzenlenen gösteride polis merkezine atmak istediği bomba elinde patladı

Terör örgütü PKK’nın sözde kuruluşunun 32’nci yıl dönümü nedeniyle merkez Seyhan İlçesi’nin güney mahallelerinde yasa dışı gösteriler düzenlendi. Aralarında çocukların da bulunduğu gruplar, lastik yakıp caddeleri trafiğe kapatırken, müdahale etmek isteyen polis ekiplerine de el yapımı bomba, taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

Haberin Devamı

Göstericilerden bir grup ise önceden hazırladıkları el yapımı bombayı Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi Amirliği’ne atmak istedi. Bu sırada, ’adam yaralama’ suçundan poliste kaydı bulunan Hamdullah Ç.’nin atmaya hazırlandığı bomba elinde patladı.

Ağır yaralanan Hamdullah Ç., çevredekiler tarafından götürüldüğü Özel Güney Adana Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyata alınan şüphelinin, patlama sonucu sağ elinin 4 parmağının parçalandığı belirlendi. Hamdullah Ç.’nin tedavisi sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA